Eindhoven slaat aanval Volendam in zes minuten af

FC Eindhoven heeft concurrent FC Volendam teruggewezen en de tweede plaats in de Jupiler League veroverd. Een zeer productieve periode was doorslaggevend in het Jan Louwers Stadion (3-1).

FC Eindhoven dreigde de derde plaats kwijt te raken aan FC Volendam, dat in de eerste helft de achterstand op de ranglijst virtueel had weggewerkt dankzij een doelpunt van Kevin Brands. Maar na de rust waren de rollen snel omgedraaid.

Norichio Nieveld tekende in de 52ste minuut met de gelijkmaker voor het startpunt van een productieve fase die FC Eindhoven de drie punten opleverde. Want Tibeau Swinnen en Tom Boere hadden weinig tijd nodig om het goede voorbeeld te volgen. In de 57ste minuut stond er 3-1 op het scorebord, wat tevens de eindstand werd.

Eindhoven heeft door de overwinning niet alleen de aanval van Volendam afgeslagen, maar op zijn beurt ook Roda JC Kerkrade afgelost als nummer twee. De Limburgse ploeg kan die positie heroveren met een succes op zondag tegen De Graafschap.