NEC rondt komst Chery af: 'Een absolute meerwaarde'

Reacties

NEC heeft de komst van Tjaronn Chery afgerond. De 35-jarige aanvallende middenvelder komt, zoals VI vorige week al meldde, op huurbasis over van Maccabi Haifa.

NEC rondt komst Chery af: 'Een absolute meerwaarde'
© NEC

Chery wilde vanwege een privékwestie tijdelijk terug naar Nederland. SC Heerenveen had de voormalig speler van onder meer ADO Den Haag, FC Emmen en FC Groningen ook op de korrel, maar NEC won de strijd om zijn handtekening. Met de Surinaamse international hebben de Nijmegenaren een vervanger voor Elayis Tavsan, die onlangs overstapte naar Hellas Verona.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Technisch directeur Carlos Aalbers is blij met zijn nieuwe man: 'Met Tjaronn Chery halen we een speler in huis die direct zijn bijdrage aan het elftal kan leveren. Hij is topfit, speelde gisteren nog de bekerfinale met zijn club en is met zijn schat aan ervaring een absolute meerwaarde. Tijdens de gesprekken die we de afgelopen periode hebben gevoerd gaf Tjaronn aan graag tijdelijk terug te keren naar Nederland. We zijn blij dat we dit mede mogelijk hebben gemaakt en dat hij ons gaat helpen om onze doelstelling te halen.'

Met Chery haalt NEC een speler met Champions League-ervaring in huis. Vorig seizoen speelde de Haagse linkspoot met Maccabi Haifa nog in de groepsfase tegen Benfica, Juventus en Paris Saint-Germain en scoorde hij in de thuisduels met de Fransen en de Portugezen. De afgelopen drie jaar kroonde Chery, die captain was, zich met de topclub tot kampioen van Israël.

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Meer Chery
Meer over Chery
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.