NEC en Sno hebben aanbieding Ferencváros in beraad

Evander Sno (25, foto) maakt het seizoen mogelijk af in Hongarije. De middenvelder van NEC staat, zoals VI.nl eerder meldde, in de belangstelling van de gewezen grootmacht Ferencváros, dat sinds een half jaar wordt getraind door Ricardo Moniz.

NEC en Sno hebben aanbieding Ferencváros in beraad

De Nederlandse oefenmeester kan zijn selectie nog versterken tot 21 februari, wanneer de Hongaarse transferwindow sluit. Afgelopen weekeinde rolde bij technisch directeur Carlos Aalbers van NEC een bod binnen om Sno te huren tot het einde van dit seizoen. 'Wij én Evander denken er nu over na.' Volgens Aalbers heeft de Hongaarse club geen optie tot koop opgenomen in het huurvoorstel.

Aan de ene kant zou een tijdelijk vertrek van Sno zijn club verlossen van een probleem. De Dordtenaar kwam afgelopen zomer met hoge verwachtingen over van RKC Waalwijk. Vorig seizoen werd hij in Voetbal International op basis van de wekelijkse wedstrijdbeoordelingen uitgeroepen tot beste speler van de Eredivisie.

Bij NEC vond hij nooit zijn draai. In december haalde hij publiekelijk uit naar zijn trainer Alex Pastoor, die daarover nog steeds verbolgen is en niet van plan lijkt nog met Sno te werken. In dat kader zou Ferencváros voor beide partijen een welkome oplossing zijn.

HartoperatieAan de andere kant is de middenvelder nog verre van fit na een hartoperatie in december. Pas vorige week kreeg hij van specialisten groen licht om de training te hervatten. NEC vraagt zich af of het zinvol is Sno nu voor een paar maanden naar Oost-Europa te sturen. Maar Moniz ziet zijn komst helemaal zitten.

'Ik ken Sno als een grote persoonlijkheid. Op het middenveld heb ik een grote rol voor hem in gedachten. Al besef ik dat Sno eerst op krachten moet komen.' Als de oud-speler van onder meer Feyenoord, NAC Breda, Celtic en Ajax naar Ferencváros vertrekt, ontmoet hij drie landgenoten: Julian Jenner, Mark Otten en Quenten Martinus. (Geert-Jan Jakobs)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen