Napoli zet alle zeilen bij en stelt absolute mediastilte in

Reacties

Napoli probeert zijn verloren seizoen donderdagavond te redden in de Europa League. Voor het treffen met VfL Wolfsburg is zelfs een algehele mediastilte van kracht voor de club van Jonathan De Guzman.

Napoli zet alle zeilen bij en stelt absolute mediastilte in

Dat Napoli in 1989 ten koste van VfB Stuttgart de finale van de UEFA Cup won, herinnert bijna niemand zich meer. Vooral de beelden van Diego Maradona, die een balletje hooghield in het Olympiastadion van München, zijn uit dat jaar blijven hangen. Dit voorafgaand aan de halve finale met Bayern. Dat was het laatste succesvolle jaar van de club in Europa.

En nu Napoli zich na al die jaren weer serieus mengt in de strijd om de prijzen, heeft voorzitter Aurelio De Laurentiis na de verloren halve finale in het toernooi om de Coppa Italia tegen Lazio (0-1) besloten tot een absolute mediastilte rond de club. Ondanks de fraaie 3-0 overwinning op Fiorentina zondag in de Serie A, waarin het Champions League-ticket niet meer haalbaar lijkt, moeten de kaken stevig op elkaar blijven in Napels tot aan de persconferentie in Wolfsburg.

Reputatie
Nu heet de Argentijnse ster Gonzalo Higuaín en treden de Napolitanen wederom aan in Duitsland. En trainer Rafael Benítez (foto) heeft een rijke reputatie opgebouwd als prijsvechter. Zo wist hij recent met Chelsea nog beslag te leggen op de hoofdprijs in de Europa League (2013). Ook met Napoli moet hij daarmee het seizoen en mogelijk zelfs zijn baan bij de club redden.

De Laurentiis liet namelijk eerder aan SportItalia doorschemeren dat de supporters nog wat tegoed hebben na de magere resulaten van de laatste weken. 'Als de spelers er niet in slagen eer te bewijzen aan het shirt dat ze dragen, dan gaan we na het seizoen op trainingskamp. Hoe lang? Voor onbepaalde tijd. Het moet mentaal beter, de spelers moeten meer respect voor de fans, de club, de trainer én zichzelf tonen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.