Napoli-trainer Calzona beklaagt zich na uitschakeling over Nederlandse VAR

Napoli-trainer Francesco Calzona vindt dat zijn team tegen Barcelona een strafschop is onthouden door scheidsrechter Danny Makkelie en zijn team. De Italianen strandden dinsdag na een nederlaag in Estadi Olímpic Lluís Companys in de achtste finales van de Champions League.

Barcelona
Barcelona
3 - 1
Napoli
Napoli

Napoli speelde in eigen huis nog gelijk tegen Barcelona (1-1), maar bij de return ging het tussen minuut vijftien en zeventien mis bij de regerend Italiaans kampioen. Fermín López en João Cancelo maakten er al snel 2-0 van. Amir Rrahmani deed nog voor rust iets terug voor Napoli, maar vlak voor tijd bezegelde Robert Lewandowski het lot voor de ploeg van Calzona.

'Dit is natuurlijk een grote teleurstelling. We kwamen hier om te winnen, maar onze start was heel slecht. Als je zoveel balverlies lijdt, dan weet je dat dat een keer afgestraft gaat worden', zei Calzona in gesprek met Sport Mediaset.

Volgens de Italiaanse trainer, sinds vorige maand aan het roer bij Napoli, zat er nog meer in het vat voor zijn elftal. Mathias Olivera raakte nog het aluminium en Victor Osimhen claimde tevergeefs een penalty bij Makkelie na een actie van Barcelona-verdediger Pau Cubarsí.

'Ik heb de beelden nu teruggezien en het leek voor mij op een strafschop. Ik snap niet waarom de VAR (Rob Dieperink, red.) op dit niveau niet besluit om in te grijpen. Ze moeten dan alle tijd nemen om het moment te bekijken en ook de juiste beslissing te nemen. Een strafschop had de wedstrijd zeker nog kunnen beïnvloeden', verklaart Calzona, die met Napoli nog alle zeilen moeten bijzetten om Europees voetbal voor volgend seizoen af te dwingen. In de Serie A staan de Napolitanen zevende.