Waarom Barça - Napoli ook een wedstrijd om 50 miljoen euro is

Reacties

Barcelona - Napoli is niet alleen een wedstrijd voor een plek in de kwartfinale van de Champions League, de winnaar van het tweeluik houdt ook nog eens zicht op een flinke extra prijzenpot van minimaal vijftig miljoen euro. Dat heeft alles te maken met de nieuwe opzet van het WK voor clubs.

Waarom Barça - Napoli ook een wedstrijd om 50 miljoen euro is
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
3 - 1
Napoli
Napoli

In 2025 wordt het clubtoernooi voor het eerst in de nieuwe stijl afgewerkt. Het deelnemersveld wordt uitgebreid naar 32 teams, die zoals in de huidige opzet van de UEFA-toernooien worden verdeeld over acht groepen.

Het deelnemersveld staat al voor een gedeelte vast, maar enkele Europese clubs vechten nog voor een plek op het toernooi in de zomer van 2025. Barcelona en Napoli maken nog kans op een lucratieve deelname, maar daar zijn wel Europese prestaties in het huidige seizoen voor nodig.

De club die dinsdagavond wordt uitgeschakeld, weet ook dat het in 2025 niet deel zal nemen aan het WK voor clubs. Verliest Napoli, dan is Juventus zeker van deelname aan het mondiale clubtoernooi. Als het doek voor Barcelona valt, krijgt Atlético Madrid het ticket van het WK voor clubs. Het eerste duel tussen beide clubs eindigde in 1-1.

Naar verluidt bedraagt de startpremie van het toernooi vijftig miljoen, dat door goede prestaties nog veel verder op kan lopen. VI berekende al dat een Nederlandse deelname aan de eerste editie van het WK voor clubs ver weg is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.