NAC sprokkelt punt op bezoek bij tegenvallend Heerenveen

Reacties

NAC Breda heeft een punt overgehouden aan het doelpuntloze gelijkspel op bezoek bij SC Heerenveen. De remise tegen de teleurstellende Friezen is zeker welkom in de strijd om handhaving, maar gezien de verhoudingen op het veld hadden de Bredanaars zelfs kunnen winnen.

NAC sprokkelt punt op bezoek bij tegenvallend Heerenveen

De ploeg van Robert Maaskant (die op de foto het behaalde punt lijkt uit te beelden) was de laatste weken bezig aan een opmars. Go Ahead Eagles (1-0) en FC Utrecht (3-4) werden verslagen en bij Heerenveen aasde NAC op de derde achtereenvolgende zege. Voor rust was daar ook voldoende gelegenheid voor. Demy de Zeeuw en Mats Seuntjens, die de in de warming-up uitgevallen Erik Falkenburg verving, verzuimden de score te openen.

Dat deed Adnane Tighadouini in de eerste helft óók. De aanvaller van NAC heeft zich dit seizoen al meerdere malen laten zien als technicus, maar hielp nu op knullige wijze een enorme kans om zeep.

Luciano Slagveer worstelt, zoals de Friezen dat bijna de hele wedstrijd deden, met Kenny van der Weg van NAC.
Luciano Slagveer worstelt, zoals de Friezen dat bijna de hele wedstrijd deden, met Kenny van der Weg van NAC.

Kort na rust zocht Seuntjens alleen nog een ploeggenoot die kon binnentikken, maar ook die kans leidde niet tot een NAC-doelpunt. De thuisploeg beet wel meer van zich af. Een knal van Kenny Otigba en een fraai gekruld schot van Luciano Slagveer leidden evenwel niet tot goals. Ook in de slotfase, toen stormram Henk Veerman bij de Friezen nog werd ingebracht, bleef het publiek van goals verschoond. NAC koesterde het puntje, terwijl Heerenveen het door de komst van de pinchhitter opgeleefde thuispubliek niet meer tevreden kon stellen. Verder dan een schot van Veerman en een poging van Otigba, die van de lijn gehaald werd door Ruben Ligeon, kwamen de gastheren niet meer.

Handhaving
Met het punt is NAC in ieder geval voor even zeker van een plek die aan het einde van het seizoen directe handhaving tot gevolg heeft. Heracles Almelo, dat vanavond aantreedt bij FC Dordrecht, is immers van de vijftiende plaats gestoten. Het verschil is nu een puntje, maar de Heraclieden kunnen bij minimaal een gelijkspel NAC weer voorbij. Het doelsaldo is immers ruim in het voordeel van de Tukkers.

Heerenveen, dat het veld onder boegeroep verliet, blijft zevende en kan zich gaan opmaken voor de play-offs om een Europa League-ticket. De marge met nummer acht Willem II is met vijf duels te gaan immers zeven punten. Bovendien kan de ploeg van Dwight Lodeweges in de komende weken nog omhoog kijken. PEC Zwolle heeft maar een puntje meer en Vitesse drie. Nummer vier AZ is met vijf punten voorsprong al verder weg voor de Friezen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.