Uth topspits qua assists in Europa, NAC scoort vaker

Reacties

● SC Heerenveen won dertien en verloor slechts vier van de voorgaande twintig thuisduels met NAC Breda in de Eredivisie (G3).

Uth topspits qua assists in Europa, NAC scoort vaker

● SC Heerenveen won in de Eredivisie alleen vaker van FC Groningen (23) dan van NAC (22 keer – thuis en uit).

● NAC pakte slechts twee punten in de laatste tien uitduels bij Heerenveen (G2, V8).

● NAC won in augustus 2009 voor het laatst van Heerenveen (2-0 in eigen huis); sindsdien kwamen de Bredanaars in zeven van de tien ontmoetingen niet tot scoren (G3, V7).

● Heerenveen-spits Mark Uth verzorgde dit kalenderjaar van alle spelers in de grootste vijf Europese competities en Eredivisie de meeste assists (negen), gevolgd door Lionel Messi (acht). De Duitser is ook de meest waardevolle speler van de Eredivisie met veertien goals en negen assists.

● Heerenveen-aanvaller Sam Larsson was betrokken bij vijf doelpunten in zijn laatste vijf Eredivisieduels (vier goals, één assist).

● De Friezen kregen in de laatste 320 speelminuten in de Eredivisie op eigen bodem in de duels met NAC geen enkel doelpunt tegen.

● Opvallend: NAC scoorde in zijn laatste zes duels tien keer, in de zeventien wedstrijden hiervoor vond de ploeg ook tien keer het doel.

● NAC pakte in de laatste vijf competitieduels veertig procent van het totaal aantal punten dit seizoen (tien uit 25).

● NAC had dit seizoen in geen enkele van de zes gewonnen Eredivisieduels meer balbezit dan de tegenstander (gemiddeld veertig procent).

● Negen van de elf NAC-doelpunten, sinds de terugkeer van coach Robert Maaskant, werden gemaakt in de tweede helft.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.