VI Vandaag: PSV wil herstel, Van Gaal en Koeman aan de bak

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: PSV wil herstel, Van Gaal en Koeman aan de bak

PSV vervolgt jacht op titel in Enschede

Na de 2-1 nederlaag op bezoek bij Feyenoord wacht PSV opnieuw een op papier lastige uitwedstrijd. FC Twente is in De Grolsch Veste de volgende tegenstander van de ploeg van trainer Phillip Cocu. De Eindhovenaren wonnen slechts een van de laatste tien competitieduels in Enschede. Voordeel voor PSV is dat bij de thuisclub Andreas Bjelland, Luc Castaignos en Jesús Corona geblesseerd ontbreken, terwijl Hakim Ziyech geschorst is. Daarbij spelen de Tukkers dinsdag thuis tegen PEC Zwolle in de halve finale van het KNVB-bekertoernooi.

Daarnaast staan er nog vier duels in de Eredivisie op het programma vanavond. PEC Zwolle krijgt bezoek van Willem II, Vitesse treft in de eigen Gelredome FC Groningen, NAC Breda speelt de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen en hekkensluiter FC Dordrecht vecht thuis tegen Heracles Almelo voor zijn laatste kans.

Van Gaal en Koeman aan de bak in Engeland

Ook de Premier League wordt zaterdag weer hervat. Na de kraker tussen Arsenal en Liverpool komen ook de ploegen van de Nederlandse managers weer in actie. Louis van Gaal speelt met Manchester United - waar Robin van Persie nog ontbreekt, maar Daley Blind wél inzetbaar is - thuis tegen het Aston Villa van Leandro Bacuna en Ron Vlaar. Everton krijgt bezoek van Southampton, waar Ronald Koeman nog altijd op koers ligt voor Europees voetbal.

Klassieker in Duitsland, Dost ontvangt Stevens

In de 27ste speelronde van de Bundesliga gaat koploper Bayern München op bezoek bij Borussia Dortmund, dat een teleurstellende tiende plaats bezet. Aan de kant van Bayern ontbreken Franck Ribéry en Arjen Robben, waardoor trainer Pep Guardiola in offensief opzicht zijn hoop heeft gevestigd op voormalige Dortmund-spelers Mario Götze en Robert Lewandowski. In de strijd tegen degradatie wacht het VfB Stuttgart van trainer Huub Stevens een lastige uitwedstrijd tegen VfL Wolfsburg, waar de kersverse Oranje-international de clubtopscorer is.

Volledig programma in Serie A vanwege Pasen

Aangezien er in Italië niet wordt gevoetbald tijdens Pasen, worden er vandaag tien wedstrijden afgewerkt in de Serie A. Om 12.30 uur is het duel tussen AS Roma en Napoli de eerste van de dag. Lazio (Edson Braafheid en Stefan de Vrij), AC Milan (Nigel de Jong) en Atalanta Bergamo (Urby Emanuelson) komen om 15.00 uur in actie. Ook om 18.30 en 20.45 uur staan er nog wedstrijden gepland in de 29ste speelronde.

Klik hier voor alle wedstrijden van vandaag.

VI Insider: 'Fred Rutten is er echt altijd voor je'

In de nieuwe aflevering van VI Insider komt na het gebruik van statistieken de betrokkenheid van Fred Rutten aan bod. 'Eigenlijk is dat hartstikke lief.'

Lees op VI Premium ook alle verhalen uit de recent verschenen VI nog eens rustig na. VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

Op 4 april in... 2004

Elf jaar geleden, in de nacht van 3 op 4 april 2004 (Nederlandse tijd), maakte Freddy Adu namens DC United zijn profdebuut. De destijds veertienjarige aanvaller werd een grote toekomst voorspeld, maar tijdens zijn eerste wedstrijd in de Major League Soccer was het toptalent bevangen van de zenuwen. 'Toen ik eenmaal het veld opmocht, voelde ik me langzamer dan ik normaal ben', reageerde Adu na de wedstrijd. Twee weken na zijn debuut volgde al zijn eerste doelpunt in de MLS.

Adu speelde uiteindelijk nog zeventien interlands namens de Verenigde Staten, maar de hooggespannen verwachtingen wist hij niet waar te maken. Eind vorige maand dook de aanvaller op bij het Finse KuPS. Het is zijn negende club in Europa. Eerder speelde Adu voor onder meer Benfica en AS Monaco, terwijl hij afgelopen zomer nog tevergeefs stageliep bij AZ. In 2004 werd hij nog de nieuwe Pelé genoemd, maar het werd de nieuwe Nii Lamptey.

Jarig

    Vurnon Anita - Newcastle United (1989)
    René van der Gijp - ex-PSV (1961)
    Sami Khedira - Real Madrid (1987)
    Jussi Kujala - ex-Ajax en De Graafschap (1983)
    Aiden McGeady - Everton (1986)
    Ante Milicic - ex-NAC Breda (1974)
    Jens Toornstra - Feyenoord (1989)

    Bekijk hier al onze video's
    Praat mee

    Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

    Reacties worden op dit moment geladen.