Lodeweges: 'Dat is geen slecht triootje hoor, bij NAC'

Reacties

NAC Breda zal er zaterdagavond alles aan willen doen om tegen SC Heerenveen uit de degradatiezone te komen, terwijl de Friezen nog strijden voor de play-offs om Europees voetbal.

Lodeweges: 'Dat is geen slecht triootje hoor, bij NAC'

Heerenveen won op 13 december nog met 2-0 in Breda, maar trainer Dwight Lodeweges denkt dat het zaterdag een heel andere wedstrijd zal worden dan toen omdat de Brabanders zich in de winterstop hebben versterkt. 'NAC heeft met Ruben Ligeon, Dirk Marcellis en Demy de Zeeuw kwaliteit gehaald. Dat is geen slecht triootje hoor', zegt de coach op de Heerenveen-website.

Met nog zes duels te gaan staat Heerenveen op de zesde plaats in de Eredivisie. Van de resterende duels speelt de ploeg van Lodeweges er nog vier in het Abe Lenstra Stadion. De Friezen wonnen tot de 4-1 nederlaag tegen Ajax van 15 maart vier keer op rij in eigen huis. 'Natuurlijk speel ik liever thuis dan uit, maar het biedt geen garanties.'

Maaskant
Collega Robert Maaskant is met NAC bezig aan een indrukwekkende serie getuige tien punten in de laatste vijf duels. Winnen is ook nu weer het doel, als het aan Maaskant ligt. 'Het is wel een uitdaging voor de groep. We moeten ons meten met een aanvallend sterk Heerenveen', aldus de coach van De Parel van het Zuiden op de clubwebsite. 'We hebben ons echter goed voorbereid. Ons elftal kan goed inspelen op de zwaktes van de tegenstander', besluit Maaskant.

NAC staat momenteel zestiende met evenveel punten als de nummer vijftien Heracles Almelo. De ploeg uit Breda zal er de komende zes wedstrijden nog alles aan doen om uit de gevarenzone te komen. Mocht NAC op de zestiende plaats blijven staan dan moet de ploeg play-offs tegen degradatie spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.