'NAC karakterologisch vergelijkbaar met Feyenoord'

Reacties

Officieel begint Graeme Rutjes (53) op 1 februari als technisch directeur van NAC, maar in de praktijk gaat hij volgende week al aan de slag. De oud-international heeft zin in zijn nieuwe job.

'NAC karakterologisch vergelijkbaar met Feyenoord'

'Ik zie NAC als een grote uitdaging', zegt Rutjes, die voor tweeënhalf jaar tekent. 'De club kan financieel op nul beginnen. De focus zal onder meer liggen op de doorstroming van eigen jeugd. Supporters identificeren zich met lokale spelers. Ik denk dat het verzorgingsgebied in West-Brabant groot genoeg is om daaraan te werken', aldus Rutjes.

De voormalig verdediger van Anderlecht gaf woensdag zijn ja-woord aan de financiers van de West-Brabantse club. Rutjes, die per direct stopt als commissaris van Feyenoord, heeft ook één onderhoud met interim-directeur Justin Goetzee achter de rug. Hij gaat met NAC 'een nieuwe koers varen'.

'Inhoudelijk kan ik daar nog niet al te veel over zeggen', aldus de nieuwe technisch directeur. 'Dat wil ik eerst met de mensen van de technische staf gaan bespreken. Ik zal snel met de trainers Nebojsa Gudelj en Marino Pusic en hoofd opleiding Geert Brusselers gaan praten. Daarna zullen we naar buiten treden met onze exacte plannen.'

Rutjes noemt NAC een club die 'karakterologisch vergelijkbaar is met Feyenoord', de club die hij vandaag op de hoogte stelde van zijn vertrek als commissaris. 'Ik kijk ernaar uit om in plaats van een toezichthoudende functie een uitvoerende functie te bekleden. Ik ga met volle overtuiging het avontuur aan in Breda.'

Binnen de groep financiers bestond bij een groot deel een voorkeur voor het binnenhalen van clubicoon Pierre van Hooijdonk als technisch directeur, een minderheid stond expliciet achter Jeffrey van As. De drie voornaamste geldschieters hebben er evenwel voor gekozen om Rutjes aan te stellen. De achttien overige financiers hebben hierin geen inbreng gehad.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.