NAC - Heracles in vol stadion ondanks scheuren in tribune

Reacties

De degradatiekraker tussen NAC Breda en Heracles Almelo gaat zaterdagavond ondanks de betonscheuren in de hoofdtribune toch door.

NAC - Heracles in vol stadion ondanks scheuren in tribune

Dat heeft burgermeester Paul Depa zojuist bevestigd. 'Er is geen acuut risico. We kunnen de veiligheid van de fans garanderen. NAC - Heracles kan doorgaan in een vol stadion', aldus Depla.

De gebreken aan de hoofdtribune kwamen vorig jaar oktober aan het licht. NAC stelde destijds dat het uit 1996 daterende stadion geen gevaar vormde voor de veiligheid van de fans. Uit een second opinion bleek vorige maand dat 'de veiligheid van de stadionbezoekers nu en in de nabije toekomst niet in het geding is', zo luidde het statement van NAC. Voor de lange termijn zouden de scheuren dus wél een probleem kunnen zijn.

Later bleek echter dat de veiligheid in het Rat Verlegh Stadion ook op korte termijn helemaal niet is gegarandeerd. Dat staat in een rapport van ingenieursbureau ABT. Daarin valt te lezen dat er bij in het geval van springen en dansen door de toeschouwers wel degelijk gevaar zou kunnen zijn. Desondanks gaat het duel tussen NAC en Heracles van zaterdag gewoon door.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.