NAC tussen hoop en vrees over toestand stadion

Reacties

NAC Breda blijft dit seizoen weinig bespaard. Naast de financiële en sportieve malaise blijken de problemen rondom de betonscheuren in het stadion ernstiger dan gedacht. Het betreden van de hoofdtribune is mogelijk dermate gevaarlijk dat het doorgaan van het degradatieduel van de Bredanaars met Heracles Almelo (zaterdag 19.45 uur) op de tocht staat.

NAC tussen hoop en vrees over toestand stadion

Vandaag (vrijdag) wordt de hoofdtribune gestut. Een laatste test moet vervolgens uitsluitsel geven of er alsnog gevoetbald kan worden. 

Bij een negatieve uitslag gaat de degradatiekraker niet door. Het spelen voor (gedeeltelijk) lege tribunes is ook een optie. 

'Dit komt ons natuurlijk verschrikkelijk slecht uit', reageert algemeen directeur Justin Goetzee tegenover Voetbal International. 'We zijn bezig aan een sportieve opmars. Spelers kijken er naar uit om de wedstrijd tegen Heracles te spelen. Net als de supporters. Zoals zo vaak de laatste maanden is ons stadion weer tot op de laatste plaats uitverkocht. Dan is het zuur dat we mogelijk voor een scenario komen te staan dat NAC-Heracles niet door kan gaan.'

Veiligheid
De gebreken aan de hoofdtribune kwamen vorig jaar oktober aan het licht. NAC stelde destijds dat het uit 1996 daterende stadion geen gevaar vormde voor de veiligheid van de fans. Nu blijkt echter dat de veiligheid in het Rat Verlegh Stadion ook op korte termijn helemaal niet is gegarandeerd. Dat staat in een rapport van ingenieursbureau ABT, dat tot nu toe niet openbaar is gemaakt.

Burgemeester Paul Depla en wethouder Bernie van den Berg verlieten donderdagavond spoorslags de gemeenteraadsvergadering om met spoed te gaan vergaderen bij NAC. Goetzee werd toen op de hoogte gesteld. Over hoe het nu verder gaat was voor hem vannacht moeilijk te antwoorden. 

'Voorlopig hebben we nog goede hoop dat uit de test vrijdagmiddag blijkt dat er, ondanks de scheuren, gespeeld kan worden. En anders wel op zaterdag 2 mei (de dag waar de Bredanaars mogelijk naar uit willen wijken, red.) Maar zekerheid is er niet, dat klopt. Ik kan op dit moment niet garanderen dat we de hoofdtribune kunnen gebruiken. Daarover horen we vrijdagmiddag meer. Wat vaststaat is dat dit ons allemaal heel slecht uitkomt.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.