Nader onderzoek vereist naar scheuren in stadion NAC

Reacties

De betonscheuren in het Rat Verlegh Stadion vormen op de lange termijn mogelijk een gevaar. Dat is de uitkomst van het onderzoek dat is uitgevoerd naar het onderkomen van NAC Breda.

Nader onderzoek vereist naar scheuren in stadion NAC

De gebreken aan de hoofdtribune kwamen vorig jaar oktober aan het licht. NAC stelde destijds dat het uit 1996 daterende stadion geen gevaar vormde voor de veiligheid van de fans. 'De scheurtjes hebben geen enkele invloed op de draagkracht van de tribunes', luidde de verklaring destijds.

Desondanks ging NAC in overleg met verschillende adviseurs en de gemeente Breda, die een second opinion aanvroeg. De uitkomst daarvan is dat 'de veiligheid van de stadionbezoekers nu en in de nabije toekomst niet in het geding is', aldus de nummer zeventien van de Eredivisie in een verklaring op de eigen website.

NAC meldde destijds de scheuren met het oog op de lange termijn te gaan behandelen. Het onderzoek plaatst nu ook vraagtekens bij de veiligheid van het stadion in de verre toekomst. 'Het adviesbureau beveelt in zijn concept-rapport aan nader onderzoek te doen door een kennisinstituut als TNO om tot een eenduidige uitspraak te kunnen komen', stelt NAC. De resultaten daarvan zijn naar verwachting in november bekend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.