Degradatieduel onzeker door betonscheuren stadion NAC

Reacties

Het Rat Verlegh Stadion van NAC Breda is toch gevaarlijker dan gedacht. Betonscheuren in de hoofdtribune kunnen voor gevaarlijke situaties zorgen.

Degradatieduel onzeker door betonscheuren stadion NAC

De kans is zelfs aanwezig dat het cruciale degradatieduel van komende zaterdag tussen nummer zestien NAC en nummer vijftien Heracles Almelo niet doorgaat. Vrijdag wordt daarover een besluit genomen. De KNVB en Heracles zijn inmiddels ingelicht.

'Ik onderken het sportieve belang van de wedstrijd, maar ik ga over de openbare orde en veiligheid. Ik kan er dus nog niet op vooruitlopen of de wedstrijd doorgaat', aldus burgermeester Paul Depla tijdens de persconferentie. Mocht het duel afgelast worden, dan is zaterdag 2 mei een nieuwe speeldatum. Een andere optie is dat de hoofdtribune of zelfs het hele stadion zaterdag leeg blijft.

De gebreken aan de hoofdtribune kwamen vorig jaar oktober aan het licht. NAC stelde destijds dat het uit 1996 daterende stadion geen gevaar vormde voor de veiligheid van de fans. Uit een second opinion bleek vorige maand dat 'de veiligheid van de stadionbezoekers nu en in de nabije toekomst niet in het geding is', zo luidde het statement van NAC. Voor de lange termijn zouden de scheuren dus wél een probleem kunnen zijn.

Nu blijkt echter dat de veiligheid in het Rat Verlegh Stadion ook op korte termijn helemaal niet is gegarandeerd. Dat staat in een rapport van ingenieursbureau ABT, dat tot nu toe niet openbaar is gemaakt. Daarin valt te lezen dat er bij in het geval van springen en dansen door de toeschouwers wel degelijk gevaar zou kunnen zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.