NAC doopt verlosser tot 'Tigha-Houdini'

Reacties

Adnane Tighadouini (22) is goud waard voor NAC Breda. De aanvaller maakte zaterdag de enige goal in de cruciale degradatiekraker tegen Go Ahead Eagles en onderschreef na afloop het vertrouwen in handhaving zónder play-offs.

NAC doopt verlosser tot 'Tigha-Houdini'

Tighadouini liet in de slotminuut van het thuisduel het stadion ontploffen. Hij sneed naar binnen en schoot raak in de korte hoek. Daarmee bezorgde de aanvaller zijn club de ó zo belangrijke drie punten. Iets dat hij onlangs tegen SC Cambuur met twee goals ook al deed.

'Dit is heel belangrijk voor ons', jubelde Tighadouini na afloop bij FOX Sports. 'We móésten winnen. Zeker omdat we tegen de concurrent speelde. In de laatste minuut scoren is dan natuurlijk het lekkerste. Dan ontploft het stadion en ik ook', aldus de aanvaller, die in vier van de vijf laatste treffers van NAC een direct aandeel had: drie goals, één assist.

Door de goal van de matchwinner bezet NAC nog wel de zeventiende plaats, maar is het qua puntenaantal naast Heracles Almelo gekomen. Die ploeg heeft nog wel een duel tegoed. Go Ahead heeft nog maar een puntje meer dan de Bredanaars. Hekkensluiter FC Dordrecht zag het gat met NAC groeien naar zeven punten. 'Of NAC erin kan blijven zonder play-offs om handhaving? Zeker, dat geloof hebben we', besloot Tighadouini, die op de website van NAC al gekscherend Tigha-Houdini genoemd wordt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.