NAC Breda wint armoedig duel van tandeloos Cambuur

NAC Breda sluit 2013 op positieve wijze af dankzij een 1-0 overwinning op SC Cambuur. De doeltreffende vrije trap van Anouar Hadouir vormde het enige hoogtepunt van de wedstrijd.

Zowel Cambuur als NAC was vooraf al vier duels op rij zonder overwinning. Dat beide ploegen bepaald niet in goede doen waren werd al snel duidelijk, want het spel van zowel NAC als Cambuur was bedroevend.

De Brabanders waren in de eerste helft de minst slechte partij en kregen tien minuten voor rust een enorme kans via Rydell Poepon. De spits had alle tijd voor een geplaatst schot, maar haalde gehaast uit met als gevolg dat zijn knal op het lichaam van doelman Leonard Nienhuis van Cambuur strandde. Cambuur, met pas zestien doelpunten de minst scorende club in de Eredivisie, stelde daar in aanvallend opzicht in de eerste helft niets tegenover.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. NAC had de meeste aanvallende intenties, maar wist de defensie van Cambuur niet te ontregelen. De gasten bleven aanvallend onmachtig, maar kregen twintig minuten voor het einde een aardige mogelijkheid via Bart van Brakel. De middenvelder schoot echter naast.

Zestien minuten voor het einde kwam NAC op voorsprong door een prachtige vrije trap van Anouar Hadouir (foto), die Nienhuis kansloos liet met een effectbal in de verre kruising. Cambuur ging na de openingstreffer wanhopig op zoek naar de gelijkmaker. In de 84ste minuut voorkwam Tim Gilissen de 1-1, door een kopbal van Michiel Hemmen van de lijn te halen.

NAC stijgt door de zege van de dertiende naar de elfde plaats, terwijl Cambuur, dat dit seizoen nog geen uitduel won, voorlaatste blijft. De formatie uit Leeuwarden kan zondag naar de laatste plaats zakken indien NEC wint bij FC Groningen.