Mutu via slinkse truc van Livorno naar Juve

Adrian Mutu speelt de rest van het seizoen, dat wil zeggen vanaf 18 mei, voor Livorno. De Italiaanse club heeft de vanwege dopinggebruik geschorste Roemeen ingeschreven voor de Serie A.

Mutu via slinkse truc van Livorno naar Juve

Livorno komt met die actie Juventus tegemoet. De club uit Turijn wilde Mutu aan de selectie toevoegen maar kan dat niet omdat het al te veel spelers van buiten de Europese Unie in de gelederen heeft.

Komende zomer hoopt Juve wel plek te hebben en volgens afspraak komt de voormalige spits van Chelsea dan alsnog naar Juventus. Livorno krijgt in ruil voor de medewerking aan de slinkse truc een aantal jonge spelers cadeau.

Pikant genoeg staat 22 mei, op de voorlaatste speeldag in de Serie A, Livorno-Juventus op het programma. Juist op die dag kan Mutu voor het eerst weer in actie komen omdat zijn schorsing op 18 mei afloopt.

De kans is groot dat de soap rond Mutu nog wel een aantal afleveringen zal krijgen voordat hij weer speelgerechtigd is. Zo meent Chelsea, dat zijn contract ontbond toen hij positief werd bevonden, toch recht te hebben op een transfersom.

Bekijk hier al onze video's