Mutu mist laatste strohalm en ontkomt niet aan boete

De laatste poging van Adrian Mutu om onder een boete van 17,2 miljoen euro uit te komen, is mislukt. Ook het Zwitserse Hooggerechtshof stelde de Roemeense spits in het ongelijk.

Mutu mist laatste strohalm en ontkomt niet aan boete

De aanvaller, momenteel onder contract bij Fiorentina, werd in 2004 betrapt op het gebruik van cocaïne. Zijn toenmalige werkgever Chelsea ontsloeg daarom de speler. Mutu zat zijn schorsing van zeven maanden uit en verkaste vervolgens transfervrij naar Juventus.

Chelsea claimde dat het veel geld was misgelopen omdat het de Roemeen voor 24 miljoen euro had overgenomen van Parma. De club eiste ruim zeventien miljoen euro van de spits.

Pogingen van Mutu om de claim ongedaan te maken, hij benaderde de FIFA en het CAS (Internationaal Sporttribunaal), vonden geen gehoor. De laatste strohalm was het Zwitserse Hooggerechtshof. 'We zijn tot de conclusie gekomen dat het beroep van Mutu niet terecht is', was echter de duidelijke uitspraak.

Mutu zit momenteel een schorsing van negen maanden uit nadat hij in januari voor de tweede keer werd betrapt op het gebruik van verboden stimulerende middelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen