Chelsea eist 11,5 miljoen op bij Mutu

Chelsea eist de helft van de transfersom die het investeerde in Adrian Mutu bij de speler zelf op. De Londense club acht een bedrag van 11,5 miljoen euro gepast als schadevergoeding voor de contractbreuk die de Roemeense spits pleegde door betrapt te worden op het gebruik van verboden middelen.

Chelsea eist 11,5 miljoen op bij Mutu

Op de hoorzitting bij de beroepscommissie van de Engelse voetbalbond (FA) zal Chelsea zijn eis indienen. Mutu laat zich verdedigen door de spelersvakbond (PFA) en Sporting Chance, een organisatie die zich bezighoudt met verslaafde sporters.

De zaak geldt als een testcase omdat nooit eerder een club schadevergoeding eiste van een speler die het zelf ontsloeg. De uitkomst kan grote gevolgen hebben voor vergelijkbare gevallen in de toekomst.

Mutu werd in oktober voor zeven maanden geschorst nadat hij positief testte op cocaïnegebruik. Op 16 mei loopt zijn schorsing af. De 26-jarige aanvaller maakt het seizoen af bij Livorno om vervolgens volgend seizoen bij Juventus aan te sluiten, dat op dit moment al het maximum aantal spelers van buiten de Europese Unie in de selectie heeft.

Bekijk hier al onze video's