Adrian Mutu: 'Ja, ik heb cocaïne gebruikt'

Adrian Mutu ziet af van een contra-expertise nadat hij bij een dopingcontrole positief was bevonden. De Roemeense aanvaller van Chelsea bekende tegenover de Britse spelersvakbond (PFA) dat hij cocaïne heeft gesnoven.

Adrian Mutu: 'Ja, ik heb cocaïne gebruikt'

'Hij heeft positief getest op cocaïne. Hij liet weten af te zien van een tweede test', liet PFA-baas Gordon Taylor tegenover de BBC weten. Volgens de omroep heeft Mutu op advies van zijn zaakwaarnemer Gica Popescu schuld bekend, om de zwaarst mogelijke straf te ontlopen. Popescu: 'Ik heb Adrian verteld dat de tweede test bijna altijd hetzelfde resultaat geeft als de eerste.'

'Er komt een hoorzitting met de voetbalbond FA en hopelijk zo snel mogelijk, zodat we deze zaak kunnen afsluiten', aldus Taylor.

Volgens Popescu was zijn pupil Mutu 'verslagen'. De Roemeen liet weten te hopen dat de aanvaller er nu met een schorsing van zes maanden (minimum FIFA-straf voor dopinggebruik) vanaf komt.

Rio Ferdinand werd vorig jaar geschorst voor acht maanden, nadat de speler van Manchester United niet op een dopingcontrole was verschenen.

Bekijk hier al onze video's