Muric en Cerny zitten Fortuna dwars in jacht op periode

Fortuna Sittard leek tegen Jong Ajax lang op weg om een belangrijke 1-0 zege te boeken, maar de bezoekers onder leiding van Jaap Stam en Andries Ulderink gooide met twee doelpunten in de extra speeltijd roet in het eten van de geplaagde Limburgers.

Fortuna Sittard – Jong Ajax 1-2
De thuisploeg kwam na ruim een half uur op voorsprong door een doelpunt van Jens van Son. Aan de andere kant kreeg Richairo Zivkovic een uitgelezen mogelijkheid, maar de negentienjarige spits miste van dichtbij. In het tweede bedrijf was Robert Muric namens de bezoekers dicht bij een doelpunt. De Kroatische buitenspeler speelde in zijn eentje de gehele defensie van Fortuna uit, maar bekroonde zijn actie niet met een treffer.

In de extra speeltijd haalde Muric zijn revanche door uit de rebound alsnog de gelijkmaker binnen te schieten. Tot overmaat van ramp voor de thuisploeg maakte Vaclav Cerny (foto) vervolgens ook nog de winnende treffer voor de Amsterdammers. De achttienjarige Tsjech was een kwartier voor tijd in de ploeg gekomen voor Zivkovic en rondde een mooie actie beheerst af.

Teije ten Den knalt de vierde binnen voor Go Ahead Eagles in het uitduel met Almere City FC.

Almere City FC – Go Ahead Eagles 3-4
Almere City FC was de vierde periode begonnen met vijf overwinningen en begon ook het duel met Go Ahead Eagles uitstekend. Ricardo Kip tekende al binnen twee minuten voor de openingstreffer uit een voorzet van Soufyan Ahannach. Daarna nam de uitploeg echter het heft in handen. In de 27ste minuut kopte Xandro Schenk de gelijkmaker binnen, waarna Randy Wolters en Leon de Kogel zijn voorbeeld volgden. Kip zorgde vervolgens uit een penalty voor de 2-3 ruststand.

Twintig minuten na rust ging de bal aan de andere kant op de stip en mocht Leon de Kogel - ex-Almere City FC - aanleggen voor zijn tweede, maar zijn inzet werd knap gestopt door doelman Agil Etemadi. Tien minuten voor tijd zorgde Teije ten Den voor de beslissing door na terugleggen van De Kogel hard uit te halen in de korte hoek.

Pablo Rosario maakte het drie minuten later nog spannend door uit een hoekschop de 3-4 binnen te koppen. Darren Maatsen pakte een minuut voor tijd nog zijn tweede gele kaart, maar Almere City kon daar niet meer van profiteren. Door de nederlaag van Fortuna blijft de ploeg uit Almere wel koploper in het klassement om de vierde periodetitel met een voorsprong van vier punten.