Sangen weg bij Fortuna: 'Sterke behoefte aan ander type'

Reacties

Fortuna Sittard heeft per direct afscheid genomen van directeur Joppe Sangen. De noodlijdende Jupiler League-club meent behoefte te hebben aan een ander soort bestuurder.

Sangen weg bij Fortuna: 'Sterke behoefte aan ander type'

Sangen was pas sinds oktober 2015 werkzaam voor de Limburgse club, die op dit moment vecht voor zijn voortbestaan. 'Joppe Sangen heeft een marketing- en salesachtergrond. Op dit moment is de kostenkant echter belangrijk en dus heeft de club een sterke behoefte aan een ander type directeur. Iemand met een financiële achtergrond', licht extern adviseur Paul van der Kraan de rigoureuze stap op de clubwebsite toe. 'Het heeft dus niets van doen met de persoon Joppe Sangen. Maar deze beslissing is wel noodzakelijk om als club te kunnen overleven.'

'Fortuna Sittard is de afgelopen jaren overeind gehouden door de betrokkenheid van vermogende individuen. Deze financiële injecties waren pleisters op een open wond. Symptoombestrijding zonder dat de oorzaak van het probleem is aangepakt', schetst Van der Kraan de situatie van de laatste jaren.

'De afgelopen weken heb ik gezien dat Fortuna Sittard leeft in de harten van de mensen. Nu is dat misschien nog een bescheiden aantal harten, maar ik geloof dat het op termijn mogelijk is oude tijden te laten herleven. Dat wat Fortuna ooit een speler van belang maakte, moet terug in de herinnering en in de harten van de mensen. Dan kan de club weer een rol van betekenis hebben in het betaalde voetbal en in de regio', besluit hij met een hoopvol bericht voor de achterban.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.