Licentie Fortuna Sittard niet meer in gevaar

Reacties

Fortuna Sittard is in elk geval voorlopig gered als profclub. De KNVB heeft de Jupiler League-club laten weten dat de licentie voor het spelen van betaald voetbal niet meer in gevaar is.

Licentie Fortuna Sittard niet meer in gevaar

'De licentiecommissie van de KNVB heeft vandaag, op basis van de documenten die de club vorige week aanleverde, op hoofdlijnen besloten om het traject waarin wordt bekeken of de licentie betaald voetbal wel behouden kan worden, wordt stopgezet', aldus een verklaring van Fortuna, dat van de bond wel een boete van 30.000 euro gekregen heeft.

'We zijn er nog niet. De licentiecommissie wil nog een aantal zekerheden inbouwen in de prognoses voor de komende seizoenen. Dat betekent dat we de aannames in onze begroting voor komend seizoen heel goed moeten onderbouwen. Realisme is het sleutelwoord', reageert adviseur Paul van der Kraan op de clubsite.

'Op de korte termijn zullen we de juridische structuur eenvoudiger en transparanter maken conform eerdere plannen. En we zullen in gesprek gaan met onze crediteuren. Als derde zullen we moeten reorganiseren om de kosten structureel verder omlaag te brengen.'

Fortuna Sittard harkte deze maand de 900.000 euro bij elkaar die de club nodig had om een gat in de begroting te dichten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.