Munir dient zich aan als nieuwe parel van La Masía

Reacties

Onder de nieuwe trainer Luis Enrique krijgen spelers uit de eigen opleiding weer de kans bij Barcelona. Munir El Haddadi grijpt die mogelijkheid met beide handen aan. De achttienjarige aanvaller dient zich daarmee aan als de nieuwste parel van La Masía, het jeugdcomplex van Barcelona.

Munir dient zich aan als nieuwe parel van La Masía

Munir liet vorig seizoen voor het eerst van zich horen in de UEFA Youth League. Met elf doelpunten in tien wedstrijden leidde hij zijn club naar de titel in het prestigieuze jeugdtoernooi. De rijzende ster verlengde vervolgens zijn contract tot medio 2017 en maakte de overstap naar het tweede elftal van Barcelona, waar hij slechts 459 minuten nodig had om vier keer te scoren.

In de voorbereiding op het aankomende seizoen mocht hij van Enrique alvast ruiken aan het eerste elftal en zaterdag toonde hij tegen HJK Helsinki direct zijn klasse. Met twee doelpunten had de Spanjaard met Marokkaanse roots een aanzienlijk aandeel in de 6-0 overwinning van Barcelona.

'De jonge spelers hebben hun kans afgedwongen op de training', sprak Enrique na afloop op de clubwebsite. 'Hun inzet betaal ik uit in speeltijd.' In de aanval speelde Munir samen met Gerard Deulofeu, een ander jeugdproduct. 'Hij is een geweldige ploeggenoot en een hele goede speler', was Deulofeu lovend over het toptalent.

Munir zelf bleef met beide benen op de grond. 'Ik ben erg blij met mijn twee doelpunten  en als ik hard blijf werken, maak ik hopelijk nog veel meer goals. Vanaf nu ga ik vechten om zo ver mogelijk te komen. Ik ben gelukkig dat de trainer vertrouwen in me heeft.'

Voor Munir gaat het echter lastig worden om dit seizoen al veel speelminuten te maken. Met Luis Suarez, Lionel Messi, Neymar en Pedro heeft Barcelona vier aanvallers van wereldklasse onder contract staan, terwijl Deulofeu na zijn uitleenbeurt aan Everton ook aast op speeltijd. Enrique is content met dit luxeprobleem. 'De basis van ons team moet zijn dat er op alle posities voldoende concurrentie is.'

Het seizoen begint officieel voor Barcelona op 24 augustus met een thuiswedstrijd tegen Elche. De Catalanen willen eerherstel, nadat vorig seizoen geen enkele hoofdprijs werd veroverd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.