FIFPro steunt Suarez, CAS doet volgende week uitspraak

Reacties

Luis Suarez krijgt uiterlijk over een week te horen of het hoger beroep tegen zijn megaschorsing zin heeft gehad. Dan doet het CAS, het internationaal sporttribunaal, uitspraak.

FIFPro steunt Suarez, CAS doet volgende week uitspraak

De Uruguayaanse spits mag zich van wereldvoetbalbond (FIFA) vier maanden lang niet met voetbalgerelateerde zaken bezighouden en moet daarnaast negen interlands van zijn land toekijken. Dit omdat hij in het WK-duel met Italië verdediger Giorgio Chiellini in zijn schouder beet. Het was al de derde keer dan Suarez een tegenstander beet.

Overigens heeft de FIFPro, de internationale spelersvakbond, laten weten dat het de nieuwbakken spits van Barcelona steunt. 'Wij zijn het ermee eens dat een sanctie terecht is. De vraag is echter of de combinatie van sancties die de FIFA aan Suarez heeft gegeven de juiste manier is om hiermee om te gaan.' De vakbond beantwoordt die vraag vervolgens zelf.

'Het feit dat de speler al openbaar berecht en veroordeeld is, is op zich al een straf. Ook moet het CAS meenemen dat veel collega's, waaronder Chiellini, vinden dat de straf te zwaar is. De straffen zijn buitenproportioneel. Vooral de schorsing van vier maanden, waardoor hij niet op clubniveau mag spelen. Maar ook die van negen wedstrijden is te zwaar, omdat het neerkomt op een uitsluiting van twee jaar', luidt het statement.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.