CONMEBOL steunt Suarez in beroep tegen schorsing

Reacties

De schorsing voor Luis Suarez vanwege het bijten van Giorgio Chiellini is buitensporig en staat niet in verhouding tot de overtreding. Dat stelt de Zuid-Amerikaanse voetbalbond (CONMEBOL), die de Uruguayaanse aanvaller steunt bij een verder beroep.

CONMEBOL steunt Suarez in beroep tegen schorsing

Suarez werd voor negen interlands geschorst en mag vier maanden geen voetbalgerelateerde activiteiten ondernemen naar aanleiding van zijn beet in de linkerschouder van de Italiaanse verdediger Chiellini tijdens het onderlinge groepsduel op het WK. Ook moet Suarez een boete van tachtigduizend euro betalen.

In de tweede helft van het duel met Italië (1-0 zege) zette Suarez zijn tanden in Chiellini. Doordat het de arbiter was ontgaan, bleef Suarez op het veld. Op basis van camerabeelden greep de wereldvoetbalbond (FIFA) keihard in. Zonder Suarez werd Uruguay door Colombia uitgeschakeld in de achtste finale van het WK.

De schorsing bracht een stortvloed aan reacties teweeg, waarbij de meningen verdeeld waren. Menigeen sprak van een te zware sanctie, waarbij anderen wezen op het feit dat de voormalige Ajacied al voor een derde keer in zijn loopbaan een tegenstander beet en zwaarder gestraft had moeten worden. Suarez en de Uruguayaanse voetbalbond (AUF) gingen in beroep, maar tevergeefs. De FIFA handaafde de straf voor de aanvaller, die inmiddels voor 94 miljoen euro is overgestapt van Liverpool naar Barcelona.

Maar mogelijk zal Suarez zijn schorsing aanvechten bij het internationale sporttribunaal (CAS). De Zuid-Amerikaanse voetbalbond laat weten dat het de AUF en zijn aanvaller zal steunen als zij besluiten om in beroep te gaan tegen de buitensporige straf.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.