Barça hoopt op coulance FIFA voor presentatie Suarez

Reacties

Bij een megatransfer hoort een grootse presentatie, maar die vlieger lijkt in het geval van Luis Suarez niet op te gaan. Barcelona heeft de presentatie van zijn topaankoop noodgedwongen afgelast, maar hoopt op coulance van de FIFA.

Barça hoopt op coulance FIFA voor presentatie Suarez

Barça wilde Suarez deze week officieel presenteren aan pers en publiek, maar de FIFA herinnerde de club aan de kleine lettertjes in het vonnis tegen Suarez.

Vanwege het bijten van Giorgio Chiellini op het WK mag de doelpuntenmaker behalve vier maanden niet voetballen, gedurende die periode aan geen enkele voetbal gerelateerde bijeenkomst deelnemen. Dus ook niet aan een presentatie.

Barcelona kon daardoor niet anders dan afzien van de presentatie van Suarez, die vorige week werd overgenomen van Liverpool. De Catalaanse club hoopt op termijn alsnog een officiële bijeenkomst te organiseren en heeft zijn juridische afdeling opdracht gegeven de mogelijkheden te bespreken met de FIFA.

Rond de overgang van Suarez moest Barcelona al een paar keer creatief te werk gaan. Een officiële fotosessie met de spits in Camp Nou mocht namelijk niet, dus werd er in plaats daarvan een etalagepop met het shirt van Suarez op het veld gezet. Op de clubsite werd de aankondiging van de komst van de aanvaller begeleid door een gefingeerd kiekje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.