Liverpool laat Suarez 'met tegenzin en na discussies' gaan

Reacties

Liverpool-trainer Brendan Rodgers is zijn sterspeler kwijt. De Noord-Ier roemt 'zeer bijzonder talent' Luis Suarez, die naar Barcelona verkast.

Liverpool laat Suarez 'met tegenzin en na discussies' gaan

Op de clubwebsite van The Reds reageert Rodgers teleurgesteld op het vertrek van de topscorer van de Premier League van vorig jaar. 'Luis is een zeer bijzonder talent en ik wil hem bedanken voor de rol die hij de afgelopen twee jaar, de tijd dat ik bij Liverpool zat, heeft vervuld', meldt Rodgers. 'Hij zal zelf de eerste zijn om toe te geven dat hij dankzij Liverpool een betere speler is geworden, net zoals de club beter is geworden door hem.'

Hoewel de transfer van de Uruguayaan al lang in de lucht hing en niet meer te vermijden was, wilde Liverpool - dat naar verluidt zo'n 94 miljoen euro toucheert - zich er niet zomaar bij neerleggen. 'De club heeft er de laatste tijd alles aan gedaan om hem hier proberen te houden. Met tegenzin en na lange discussies hebben we toch besloten om hem naar Spanje te laten gaan', treurt de trainer, die Suarez en zijn gezin succes wenst in Barcelona.

Ondanks de aderlating weigert Rodgers bij de pakken neer te gaan zitten. 'Ik weet zeker dat we ons verder zullen verbeteren en komend seizoen nóg sterker zijn', klinkt het hoopvol. 'Als de geschiedenis ons één ding geleerd heeft, is het dat Liverpool groter is dan welk individu dan ook. Ik hoop dat onze fans blijven dromen en erin geloven dat de club samen met hen op jacht gaat naar het succes dat we allemaal zo graag willen en verdienen', sluit Rodgers af.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.