Transfer naar Olympiakos brengt Afellay primeur

Reacties

Griekenland was door de jaren heen voor veel Nederlandse voetballers het werkterrein, maar voor Olympiakos Piraeus is het vastleggen van Ibrahim Afellay een unieke ervaring.

Transfer naar Olympiakos brengt Afellay primeur

Afellay zet na drieënhalf jaar een punt achter zijn weinig verheffende verblijf bij Barcelona. Zijn periode in Camp Nou werd na een hoopgevend begin verpest door blessureleed, waardoor ook zijn tijdelijk verblijf bij Schalke 04 op een teleurstelling uitliep.

Bij Olympiakos hoopt de 28-jarige aanvaller zijn carrière weer nieuw leven in te blazen. Na de medische keuring ligt er een contract klaar voor een jaar met een optie voor nog twee jaar daarna. Bij zijn eerste optreden voor zijn nieuwe club tekent hij direct voor een primeur. Afellay wordt de eerste Nederlander die voor de Griekse grootmacht binnen de lijnen gaat komen. 

Afellay is echter niet de eerste Nederlander in dienst van Olympiakos. Thijs Libregts ging hem als trainer voor. De Rotterdammer was zowel in 1987 als in 1994 niet lang in dienst van de Griekse topclub. Zijn eerste dienstverband begon in december 1987 om een jaar later in dienst te treden bij de KNVB als bondscoach. Zeven jaar later keerde hij in oktober terug bij Olympiakos om de volgende zomer al weer afscheid te nemen.

Dit seizoen krijgt Afellay te maken met Michel als trainer. Onder de leiding van de Spaanse oud-international jaagt de regerend kampioen Olympiakos op een herhaling van het recordseizoen 2013/14, waarin ondanks de tussentijdse verkoop van spits Konstantinos Mitroglu aan Fulham 34 duels op rij niet werd verloren. In de clubhistorie was zo’n reeks nimmer vertoond. Op de 29ste speeldag werd de 41ste nationale titel veilig gesteld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.