Mulder en Mendes Rodrigues grijpen naast bekerzege

Dustley Mulder en Garry Mendes Rodrigues hebben met Levski Sofia de Bulgaarse bekerfinale verloren. Beroe Stara Sagora was het gelukkigst na het nemen van strafschoppen.

In Lovech vielen er drie treffers in de eerste dertig minuten van de wedstrijd. De Portugese aanvaller Elio Martins opende na een kwartier de score en was na 28 minuten opnieuw trefzeker. Tussendoor maakte Ilian Yordanov gelijk namens Levski. De formatie van de Nederlanders werd op slag van rust teruggebracht tot tien man nadat scheidsrechter Tzvetan Krastev Hristo Yovov zijn tweede gele kaart had gegeven.

Met tien man kwam Levski in minuut 79 op een 3-1 achterstand toen Georgi Andonov namens middenmoter Beroe scoorde. In de laatste tien minuten van de wedstrijd kwam Levski echter bijzonder knap terug. João Silva zorgde voor 3-2, waarna Rodrigues (die de assists op de eerste twee goals leverde) drie minuten voor tijd de 3-3 maakte. In de noodzakelijke verlenging werd niet gescoord. Vanaf de strafschopstip toonde Beroe zich koelbloediger: 3-1.

Voor Beroe, éénmalig kampioen van Bulgarije, is het de tweede bekerzege in de clubgeschiedenis. De eerste keer won Beroe de nationale beker in 2010.

Mulder (onder andere ex-RKC) speelde de hele wedstrijd als rechtsback, Mendes Rodrigues (in januari van FC Dordrecht overgenomen) was rechtsbuiten. Voor Levski is het zaak de tegenvaller snel te verwerken. Komende zaterdag ontvangt de hoofdstedelijke club koploper Ludogorets Razgrad. Levski staat twee punten achter en er zijn nog drie competitiewedstrijden te spelen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.