Eredivisieclubs volgen Mendes Rodrigues bij Levski Sofia

In diverse Bulgaarse media duikt de naam van FC Twente op als serieus geïnteresseerde club voor Garry Mendes Rodrigues. De 22-jarige buitenspeler van Levski Sofia zou ook door andere clubs uit de Eredivisie worden gevolgd. Mendes Rodrigues, een Kaapverdiaanse Nederlander, maakte tijdens de afgelopen winterstop de overstap van FC Dordrecht naar Levski.

Eredivisieclubs volgen Mendes Rodrigues bij Levski Sofia

'Ik heb de berichten ook gelezen', zegt de aanvaller. 'Ik schrok er wel een beetje van eigenlijk. Een website zei te weten van de aanwezigheid van FC Twente bij een wedstrijd van ons. Zij hebben toen aan de voorzitter van Levski gevraagd wat ik zou moeten kosten. Het antwoord was anderhalf miljoen euro. Ik heb geen clausule in mijn contract, dat loopt tot medio 2015 met een optie voor nog een jaar. Ik zal iets moeten kosten ja.'

FC Twente ontkent overigens de belangstelling. Rodrigues: 'Ik heb momenteel geen zaakwaarnemer. Een vriend van me begeleidt me. Met hem ga ik binnenkort de zaken eens op een rijtje zetten. Geruchten zijn leuk en het streelt me wel, maar we moeten afwachten wat er serieus van waar is.'

Eerst wil Mendes Rodrigues prijzen winnen. 'We spelen op 15 mei de bekerfinale tegen Beroe Stara Zagora en op 18 mei staat de beslissende wedstrijd om het kampioenschap tegen Ludogorets Razgrad op het programma. Wij hebben twee punten achterstand en spelen thuis. Het is simpel: als we alles winnen zijn we kampioen. Ik wil het seizoen graag met prijzen bekronen, ik heb nog nooit wat gewonnen,' aldus de rappe buitenspeler.

Een titel betekent dat Levski in de voorronde van de Champions League uitkomt. 'Dat zal mijn uiteindelijke keuze ook mede bepalen. Ik heb het prima naar mijn zin hier en ik speel lekker. Afgelopen zaterdag wonnen we van CSKA Sofia door in de blessuretijd te scoren. Het was fantastisch. Ik had nog nooit zoiets meegemaakt. Waanzinnig.' (Chris Tempelman)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen