Moyes woedend op Lens na uitspraken over degradatie

Reacties

Sunderland-manager David Moyes is voorlopig helemaal klaar met Jeremain Lens. De 29-jarige Nederlander wordt dit seizoen door Fenerbahçe gehuurd van Sunderland. Lens zei vrijdag in Engelse media dat hij graag bij de Turken blijft en dat degradatie van Sunderland een overgang voor hem een stuk makkelijker maakt.

Moyes woedend op Lens na uitspraken over degradatie

Lens zei vrijdag in gesprek met The Daily Express dat hij nog jaren wil uitkomen voor Fenerbahçe. 'Maar dat is niet alleen aan mij', zei de ex-aanvaller van onder meer AZ en PSV. 'Ik praat liever niet over mijn contract bij Sunderland, maar een aantal zaken is makkelijker als die club degradeert.'

Deze uitspraken zijn in het verkeerde keelgat geschoten bij Moyes. 'Als hij dit werkelijk heeft gezegd, is het een schande', zei de manager van Sunderland vrijdag op de persconferentie in aanloop naar het competitieduel met Stoke City van zaterdag. 'Veel van de jongens met wie hij speelde, vechten iedere week met een kleine selectie voor lijfsbehoud in de Premier League. Ik weet niet of iemand hem nu nog bij de club terug wil zien. Als hij dit echt heeft gezegd, dan denk ik dat dat heel lastig wordt', zei Moyes, die met Sunderland achttiende staat.

Lens streek in 2015 neer bij Sunderland en werkte daar samen met Dick Advocaat. De Haagse trainer haalde Lens begin dit seizoen ook naar Turkije, nadat duidelijk werd dat Lens onder Moyes niet veel aan spelen toe zou komen. Bij Fenerbahçe beleeft Lens een succesvol seizoen. In tien competitiewedstrijden scoorde hij twee keer en was hij goed voor acht assists. Bij Sunderland heeft hij nog een contract tot medio 2019.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.