Moyes: 'Ook moeilijke klus voor Van Gaal'

Reacties

David Moyes hoopt dat zijn opvolger Louis van Gaal de tijd krijgt zijn stempel te drukken op Manchester United. Dat was hem niet gegund in zijn tijd op Old Trafford.

Moyes: 'Ook moeilijke klus voor Van Gaal'

Louis van Gaal heeft bij zijn start als manager van Manchester United meer krediet dan zijn voorganger een jaar eerder had, zo stelt Moyes in zijn eerste tv-interview sinds zijn gedwongen vertrek in april.   

'Ik zou me geen voorstelling durven maken wat er zou zijn gezegd en geschreven als ik zo'n start had gekend', aldus de Schot tegen de BBC. 'Maar Van Gaal heeft ook een moeilijke klus, net als toen ik aan die baan begon. Hij moet de kans krijgen om zijn stempel te drukken op deze ploeg.'

Voor Moyes was het avontuur op Old Trafford na tien maanden afgelopen. De teleurstellende resultaten waren de basis voor het ontslag van opvolger van de levende legende Sir Alex Ferguson.Het afscheid deed hem dan ook behoorlijk pijn.

'Ik had verwacht dat er sprake was van een zesjarenplan. Ik had voor zes jaar getekend… Natuurlijk was er teleurstelling dat het niet ging volgens plan, maar ik had verwacht dat ik de kans kreeg het karwei af te maken. Ik had het idee dat ik bij een club was gekomen die ook in moeilijke tijden achter zijn manager stond.'

Dat bleek in april 2014 niet meer het geval. En dus was er voor Moyes een ongekende periode aangebroken. 'Het was voor de eerste keer in dertig jaar dat ik vrij had', aldus de 51-jarige Schot.

Inmiddels is hij klaar voor een volgende uitdaging, al stapt hij niet zomaar ergens in. 'Ik ben er klaar voor. Maar ik moet er zeker van zijn dat het de juiste is. Ik ben echt ambitieus. Ik hoop dat mijn volgende club me de kans geeft iets op te bouwen. Ik denk dat ik daarin goed ben.' Dat was hem niet gegund op Old Trafford.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.