Moyes: 'Ik zat amper toen we de wedstrijd weggaven'

David Moyes baalt ervan dat Manchester United direct na rust het duel met Liverpool uit handen gaf. De manager van United gelooft dat de fans woensdag in de achtste finale van de Champions League tegen Olympiakos het verschil gaan maken.

Steven Gerrard benutte in de 34ste minuut zijn eerste penalty en was direct na rust opnieuw trefzeker van de strafschopstip. Twaalf minuten voor tijd kreeg hij de kans om met de derde strafschop van Liverpool zijn hattrick te completeren, maar daarin faalde hij. Luis Suarez maakte er in de slotfase alsnog 3-0 van voor Liverpool, waarmee Manchester United werd vernederd in eigen stadion.

Tegenover de BBC toonde Moyes, wiens positie onder druk staat bij United, weinig emoties over het slechte resultaat. 'Bij rust dacht ik dat er weinig aan de hand was, omdat we steeds beter gingen spelen. Het was cruciaal om goed uit de kleedkamer te komen en de gelijkmaker te scoren, maar in plaats daarvan incasseerden we een treffer. Ik zat amper op mijn stoel toen we de wedstrijd uit handen gaven.'

In Griekenland ging United met 2-0 onderuit tegen Olympakos, maar Moyes heeft alle vertrouwen in de return. 'De supporters waren vandaag fenomenaal. Als ze woensdag ons weer op die manier steunen, dan hebben we een grote kans om door te gaan.'

Dominant
Liverpool-manager Brendan Rodgers was verheugd na de eclatante zege van zijn elftal. 'Onze dominantie in de wedstrijd was glashelder. We hadden er vertrouwen in dat we hier een goed resultaat konden halen en hadden er ook zes kunnen maken. Dat toont de kwaliteit die onze spelers hebben.'