Mourinho weigert te speculeren over droomafscheid Zlatan

Reacties

José Mourinho heeft nog altijd geen idee of Zlatan Ibrahimovic zijn eind dit seizoen aflopende contract met Manchester United verlengt. De 35-jarige Zweed kan naar verluidt rekenen op belangstelling vanuit de Verenigde Staten en China.

Mourinho weigert te speculeren over droomafscheid Zlatan

'Ik weet het niet, ik weet het echt niet', meldde Mourinho woensdagmiddag tijdens zijn persconferentie richting het returnduel met Anderlecht in de kwartfinale van het Europa League-toernooi. De eindstrijd van dat evenement heeft op 24 mei plaats in Solna. Mogelijk beleeft Ibrahimovic dus in eigen land een droomafscheid van United.

'Daar denk ik helemaal niet aan', beweerde Mourinho. 'Een finale zou sowieso een perfect einde van het seizoen betekenen, een lastige jaargang met veel wedstrijden. Natuurlijk zou het voor Zlatan fantastisch zijn om een finale in eigen land te spelen. Fantastisch, niet meer dan dat.'

Om de finale te halen, zullen The Red Devils eerst nog moeten afrekenen met Anderlecht en een onbekende opponent in de halve eindstrijd. United maakte het zich vorige week in Brussel niet eenvoudig door veel kansen te missen. Toch is de 1-1 geen slechte uitgangspositie.

'Ik was vorige week een beetje teleurgesteld in het team omdat we de wedstrijd niet konden beslissen. In dat geval hadden we morgen een oefenwedstrijd gespeeld en had ik enkele talenten in kunnen zetten, zonder dat die grote druk hadden gevoeld. We zijn echter maar één clean sheet verwijderd van een plaats in de halve finale.'

Rooney
Mourinho meldde dat Wayne Rooney mogelijk zijn rentree maakt in de wedstrijdselectie na een enkelblessure. Voorwaarde is wel dat de routinier de afsluitende training goed doorkomt. Wegens fysiek malheur zijn Juan Mata, Chris Smalling en Phil Jones niet inzetbaar op Old Trafford.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.