Mourinho stookt, freestyle voor goed doel, Reis sneert

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

'Druk? Waarom? Sommige trainers krijgen tien jaar om iets te winnen, ik krijg er maar twee. Ik hou niet van makkelijke baantjes. Ik wil niet dat het gezicht van mijn clubs al bepaald is door managers voor mij.'
• Daar zijn we weer. Het Premier League-seizoen is voor Chelsea nog niet eens begonnen of José Mourinho heeft tijdens een persconferentie zijn favoriete doelwitten Arsène Wenger en Manuel Pellegrini een eerste schimpscheut uitgedeeld. De eerste zin slaat op de Arsenal-manager, die met de winst van de FA Cup vorige jaargang en de Community Shield dit seizoen een einde maakte aan een prijzendroogte sinds 2005. Pellegrini zou, gezien de tweede zin, volgens Mourinho te veel voortborduren op het voorwerk van voormalig Manchester City-coach Roberto Mancini.

• Daar is-ie weer. Baltovenaar en freestylevoetballer Soufiane Touzani. Onderstaand filmpje is opgenomen in het kader van de campagne  jekuntmijnrugop.nl, die onlangs bij de strijd tussen Ajax en PEC Zwolle om de Johan Cruijff Schaal al landelijke aandacht kreeg. Met de tienjarige Sebastiaan op zijn rug voert Touzani enkele fraaie trucs uit. Met de campagne wordt geld ingezameld voor onderzoek naar de spierziekte Duchenne.

Nemanja Vidic is een bikkelharde verdediger. De aanwinst van Internazionale, waar hij deze zomer arriveerde na jarenlange dienst bij Manchester United, deelt op het veld de nodige  tikjes uit, maar ook de Serviër kan niets doen tegen dichte liftdeuren. Vidic zat vrijdag twee uur vast in een lift. Naar verluidt zijn de deuren nog heel…

'Wellicht krijgen nog wel meer spelers een contractverlenging.'
• Manchester City-manager Manuel Pellegrini sluit  niet uit dat er nog meer spelers hun handtekening onder een nieuwe verbintenis gaan zetten. Onlangs deden Aleksandar Kolarov, Samir Nasri, David Silva en Vincent Kompany dat al. Naar verluidt heeft de Chileen het over spits Edin Dzeko. (Manchester Evening News)

• FC Utrecht-trainer Robby Alflen heeft een opmerkelijke wijziging doorgevoerd. Het betreft dit keer niet zijn basiself of wedstrijdselectie, maar de keuze voor de dug-out. De Domstedelingen nemen met ingang vanaf nu de dug-out die voorheen voor de uitploeg beschikbaar was. 'Ik vond het als assistent-trainer altijd heel vervelend dat de grensrechter steeds voor mijn neus dartelde. Dat maakte het een soort voetbal kijken met hindernissen. Daarom wisselen we van dug-out. Bovendien doen we nu onze warming-up voor onze fanatieke aanhang, wat iets kan losmaken bij de spelers en fans.' (De Telegraaf)

'Als mijn ouders toen waren gebleven, was een van ons zeker omgekomen.'
Dejan Lovren stapte deze zomer over van Southampton naar Liverpool en zag daarmee zijn droom uitkomen. De Kroaat heeft geen gewone jeugd gehad. Toen hij drie was vluchtten zijn ouders met hem naar Duitsland vanwege de oorlog. (The Guardian)

Oscar zou dit seizoen bij Chelsea met rugnummer elf gaan spelen. Maar de Braziliaan kwam toen hij hoorde dat routinier Didier Drogba terugkeerde op Stamford Bridge met een opmerkelijk gebaar. Hij drong erop aan dat de Ivoriaan, die tijdens zijn eerste periode lang met nummer elf speelde, zijn tricot terugkreeg. En zo geschiedde. 'Ik ben hem heel dankbaar', aldus de 36-jarige spits. (Chelsea.com)

'Liesveld is niet consequent. Mij geeft hij die kaarten wel, maar aan de andere kant doet hij het niet.'
•  Joey van den Berg kon maar moeilijk leven met zijn twee gele kaarten die hij vrijdag kreeg bij het competitieduel Feyenoord-SC Heerenveen. De middenvelder van de Friezen wees daarbij naar scheidsrechter Richard Liesveld. (FOX Sports)

Claudio Keserü beleefde vrijdag met Steaua Boekarest een droomwedstrijd. Tegen Pandurii Targu Jiu maakte de 27-jarige Roemeense spits een dubbele hattrick. Hij scoorde in de 23ste, 26ste, 34ste, 64ste, 82ste en 85ste minuut. Bekijk hieronder zijn opmerkelijke optreden.

'Iker Casillas is nooit weggeweest. Hij is altijd van wereldklasse en een van de beste keepers ooit geweest.'
• Real Madrid-vedette Cristiano Ronaldo breekt in de Spaanse pers een lans voor zijn tijdens de laatste maanden veelbesproken ploeggenoot  Iker Casillas.

Jonathan Reis zit momenteel zonder club, maar zorgt toch voor ophef. Hij zou maar wat graag terugkeren in Nederland en deelt ondertussen een flinke sneer uit aan Vitesse-coach Peter Bosz, die in november 2013 geen prijs meer stelde op de aanwezigheid van de Braziliaan in Arnhem. 'Die man dacht dat hij José Mourinho was. Altijd chagrijnig kijken, nooit in voor een grapje, een arrogant persoon. Kijk maar eens naar de foto's die van Bosz zijn gemaakt. Er kan geen lachje van af. Ik kon niet goed met hem werken, hij snapte me niet', aldus Reis, die hoopt op een rentree op de Nederlandse velden. 'Ik ga zelfs in de Jupiler League voetballen als het moet.'  (Heldenonline.nl)

'Het zou beter zijn geweest als de competitiestart een week was uitgesteld.'
Arsène Wenger heeft over alles een mening. Vrijdag vertelde hij bij de persconferentie dat hij liever had gezien dat de Premier League een week later was gestart in verband met de vele WK-gangers die de clubs onder contract hebben staan.

Mourinho stookt, freestyle voor goed doel, Reis sneert
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.