Mourinho neemt gas terug: 'Misschien toch maar topzes'

Reacties

Chelsea-manager José Mourinho toonde zich realistisch na het incasseren van wederom een enorme klap. De 1-0 thuisnederlaag tegen AFC Bournemouth bezorgde de Portugees een primeur.

Mourinho neemt gas terug: 'Misschien toch maar topzes'

'Natuurlijk maak ik me grote zorgen, maar er is absoluut geen kans dat wij tegen degradatie moeten gaan strijden', stak de flamboyante tacticus na afloop van wal bij de BBC. Toch stelde hij de doelstelling wel bij. De Portugees vertelde in een eerder stadium van de problematische periode voor een plaats bij de eerste vier te gaan. 'Misschien moeten we nu toch maar aan een plek bij de eerste zes denken.'

'Voor deze wedstrijd was het realistisch om op een van de eerste vier plekken te mikken, omdat ik dacht dat onze kwaliteit ons daar zou brengen', aldus Mourinho, die voor het eerst in zijn trainersloopbaan in een competitiewedstrijd in eigen huis onderuit ging tegen een promovendus. Chelsea had logischerwijs het overwicht in het duel met Bournemouth, maar had in de eindfase wederom de grootste moeite. The Blues scoorden in de laatste zes Premier League-duels slechts drie keer.

De manager van de nummer veertien van de Engelse competitie wijt de slechte prestaties aan wisselvalligheid. 'Als spelers niet iedere wedstrijd het maximale kunnen geven, dan hebben we een probleem. Als je onze wedstrijden analyseert, zie je dat het voor een paar spelers moeilijk is om constant te zijn. Je zou denken dat er verbetering komt, maar misschien is er slechts één periode waarin ze goed zijn', doelde hij op het seizoen 2014/15, waarin Chelsea kampioen werd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.