Courtois terug, Matic speelklaar en Costa scherp bij Chelsea

Reacties

Thibaut Courtois keert terug in de wedstrijdselectie van Chelsea voor het thuisduel met AFC Bournemouth van zaterdagavond (aftrap 18.30 uur). De Belgische keeper is hersteld van een meniscusblessure, die hem maanden aan de kant hield.

Courtois terug, Matic speelklaar en Costa scherp bij Chelsea

Courtois (23, foto) speelde dit seizoen pas vier wedstijden voor Chelsea, omdat hij in september tijdens een training een meniscusblessure opliep. Een operatie bleek noodzakelijk. 'Thibaut was vorig seizoen onze keeper en iedereen heeft gezien hoe belangrijk hij was. Goed om hem weer terug te hebben', zei José Mourinho tijdens het perspraatje in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen de promovendus.

Of Diego Costa aan de aftrap verschijnt, wilde Mourinho niet zeggen. De Portugees hield de spits vorig weekend op bezoek bij Tottenham Hotspur (0-0) negentig minuten aan de kant, waarna Costa zichtbaar zijn onvrede liet blijken. 'Ik heb hem nodig zoals hij is. Ik ben niet uit op een reactie van hem', benadrukte Mourinho de strijdbijl begraven te hebben, waarna hij Costa complimenteerde over zijn geleverde inspanningen op de training deze week.

Tegen Bournemouth kan Chelsea voor het vierde officiële duel op rij ongeslagen blijven, niet eerder dit seizoen zetten de Londenaren een dergelijke reeks neer. Mourinho kijkt na de optredens van de laatste weken weer omhoog. 'We speelden erg goed tegen Tottenham. We hadden nog een paar uur door kunnen voetballen zonder een goal tegen te krijgen.'

Nemanja Matic kan ondanks een gebroken neus gewoon in actie komen voor Chelsea, dat van de komende vier competitiewedstrijden er drie op het eigen Stamford Bridge speelt. 'Dit kan een goede maand voor ons worden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.