Mourinho: 'Misschien kijk ik op straat via mijn iPad'

Reacties

Hoewel José Mourinho zaterdag er niet bij zal zijn als Chelsea het tegen Stoke City opneemt, is de manager naar eigen zeggen volledig verantwoordelijk voor de prestatie van zijn ploeg.

Mourinho: 'Misschien kijk ik op straat via mijn iPad'

'Ik heb nog geen idee waar ik de wedstrijd ga kijken, misschien wel op straat via mijn iPad. Misschien kijk ik ook wel helemaal niet, ik kan toch geen contact hebben met mijn staf tijdens het duel. Wellicht gebruik ik Twitter of livescore', vertelde Mourinho tijdens een persconferentie over het stadionverbod dat hij voor de twaalfde speelronde opgelegd kreeg.

De Chelsea-manager kreeg de straf na aanmerkingen op de leiding in de wedstrijd tegen West Ham United (2-1 verlies). In het duel met The Hammers moest Mourinho in de tweede helft al plaatsnemen op de tribune na een aanvaring met arbiter Jon Moss. 'Niet in de dug-out zitten is vervelend, maar het is me nog nooit overkomen dat ik niet in het stadion mag zijn.'

De Portugees wil zijn stafleden, die verantwoordelijk zullen zijn voor de coaching in het duel met Stoke City, geen extra druk opleggen. 'Nee, want die extra druk hoort niet bij hun functie. Het resultaat is volledig mijn verantwoordelijkheid. Ik probeer de spelers en staf beter dan ooit voor te bereiden.'

'Ik denk dat we in de toekomst veel stadionverboden voor managers krijgen. Zo'n straf zou volgens mij alleen uitgedeeld moeten worden als er sprake is van veel agressie. Dit stadionverbod is gebaseerd op woorden en klachten. Maar ik ga het niet meer aanvechten, want dat heeft geen zin als je de strijd al verloren hebt', aldus Mourinho, die eerder tevergeefs in beroep ging.

De aandacht is meer dan ooit tevoren op Mourinho gericht, maar dat maakt de druk voor de Chelsea-spelers niet minder hoog. De kampioen staat na elf duels vijftiende en moet een goed resultaat halen tegen nummer veertien Stoke City om weg te blijven uit de kelder van de Premier League. De Londenaren kunnen in het Britannia Stadium weer beschikken over Branislav Ivanovic, die terug is na een dijblessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.