Stadionverbod en boete voor recidivist Mourinho

Reacties

Chelsea moet het zaterdag tijdens het bezoek aan Stoke City (aftrap 18.30 uur) stellen zonder manager José Mourinho, die voor één wedstrijd geschorst is.

Stadionverbod en boete voor recidivist Mourinho

Tijdens de eerste helft van het uitduel met West Ham United (2-1 verlies) vorige week zaterdag kreeg Nemanja Matic twee gele kaarten, werd een doelpunt van Chelsea afgekeurd vanwege buitenspel en een bal van de doellijn gehaald door West Ham. In de rust werd Mourinho door scheidsrechter Jon Moss naar de tribune gestuurd vanwege aanmerkingen op de leiding.

Deze uitspatting is niet zonder gevolgen gebleven, ook aangezien de Portugees zich begin oktober ook al misdroeg. Na de uitwedstrijd tegen Southampton (3-1 verlies) liet de Chelsea-manager zich na afloop gaan over de arbitrage, waarna hij een voorwaardelijke schorsing kreeg. Als Mourinho opnieuw in de fout zou gaan, zou hij één wedstrijd geweerd worden uit het stadion.

Dat is nu dus het geval. Mourinho mag zich rond het duel van zaterdag met Stoke City niet vertonen in het Britannia Stadium, terwijl hij ook een boete van 55 duizend euro kreeg opgelegd door de Engelse voetbalbond (FA). Chelsea is overigens dramatisch begonnen aan het seizoen. Met slechts elf punten uit evenveel duels is de Londense club de slechtst startende kampioen uit de Premier League-historie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.