Coutinho vergroot met dubbelslag rampspoed bij Chelsea

Reacties

Chelsea heeft ook thuis tegen Liverpool de kentering niet kunnen inzetten. Een snelle openingsgoal bood de Engelse kampioen hoop op een zege, maar uitblinker Philippe Coutinho hielp Liverpool met twee goals op weg naar drie punten: 1-3.

Coutinho vergroot met dubbelslag rampspoed bij Chelsea

De kraker tussen Chelsea en Liverpool was voor beide teams de perfecte gelegenheid om de sluier van negativisme van zich af te werpen. Vooral voor de regerend kampioen was dat bittere noodzaak. Chelsea won slechts drie van de eerste tien competitieduels en werd midweeks na strafschoppen uitgeschakeld in het League Cup-toernooi. In de Champions League staat de ploeg van manager José Mourinho er ook niet florissant voor.

De vliegende start tegen Liverpool kwam dan ook als geroepen. Ramires kon al in de vierde minuut juichen, nadat hij Alberto Moreno had afgetroefd in een luchtduel. Chelsea besloot deze snelle voorsprong te koesteren en kroop diep in zijn schulp, waarvoor het in de extra tijd van de eerste helft de rekening gepresenteerd kreeg. Valse nummer 9 Roberto Firmino bediende Philippe Coutinho, die Ramires uitkapte en vanaf de rand van het strafschopgebied raak schoot.

Liverpool-coach Jürgen Klopp had na de hervatting nog een joker achter de hand om zijn eerste competitiezege te forceren. De van een knieblessure herstelde spits Christian Benteke was voldoende hersteld om een half uur mee te doen en als invaller bleek de Belg beslissend. Hij won in de 74ste minuut namelijk een kopduel en bracht Coutinho zo in stelling. De 23-jarige Braziliaan zocht slim ruimte voor het schot en via het lichaam van John Terry passeerde hij Asmir Begovic opnieuw.

De aanwijzingen van José Mourinho en zijn assistenten konden een nieuw verlies niet verhinderen.
De aanwijzingen van José Mourinho en zijn assistenten konden een nieuw verlies niet verhinderen.

Zeven minuten voor tijd velde Benteke zelf het vonnis over Chelsea door de bal in de verre hoek te plaatsen. Jordan Ibe, een andere invaller, had de Liverpool-spits op maat bediend. Na remises tegen Tottenham Hotspur (0-0) en Southampton (1-1) is de eerste competitiezege nu dus een feit voor Klopp, die met zijn ploeg naar de zevende plek klimt.

Voor Chelsea wordt de misère alleen maar groter. The Blues staan vijftiende en kunnen als de resultaten op andere velden tegenzitten zelfs nog twee plaatsen zakken dit weekend. Met 22 tegengoals beschikt Mourinho bovendien samen met Newcastle United en AFC Bournemouth over de meest gepasseerde defensie in de Premier League. De discussie over het functioneren van de Portugese oefenmeester zal de komende week dus blijven voortduren, al betuigden de fans op Stamford Bridge met luid gezang hun steun aan Mourinho.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.