Crisismanager Mourinho ontvangt Klopp, United zoekende

Reacties

De elfde speelronde in de Premier League begint zaterdag om 13.45 uur. VI-redacteur Bas van den Hoven blikt vooruit, met speciale aandacht voor Chelsea-Liverpool.

Crisismanager Mourinho ontvangt Klopp, United zoekende

The Special One versus The Normal One; de tegenstellingen tussen José Mourinho en Jürgen Klopp zijn op het eerste oog groot. De overeenkomst tussen Chelsea en Liverpool, die elkaar zaterdag vroeg in de middag treffen, is dat beide clubs een belabberde seizoenstart kennen. De valse start kostte Liverpool-manager Brendan Rodgers al de kop, terwijl Chelsea's Mourinho meer dan ooit tevoren in het nauw verkeert.

De Portugese meestertacticus had jarenlang patent op een zeer solide verdediging. Elftallen van Mourinho stonden bekend om compactheid en regelmaat. Dit seizoen lijkt alles anders. De defensie van The Blues werd in tien competitiewedstrijden al negentien keer gepasseerd. Bepalende spelers als John Terry en Eden Hazard zijn niet langer zeker van een basisplaats en de frustratie bij de temperamentvolle ploeg lijkt met de week toe te nemen.

Het laatste verlies van Liverpool dateert van 12 september, toen Manchester United met 3-1 te sterk was. Desondanks moeten The Reds het voorlopig met een negende plaats doen. Die klassering is vooral te wijten aan de schamele productie (negen goals). Dat Klopp spits Danny Ings waarschijnlijk het hele seizoen moet missen met een knieblessure en ook de blessuregevoelige Daniel Sturridge met knieproblemen kampt, helpt allerminst mee. Christian Benteke lijkt na blessureleed op tijd fit voor de wedstrijd tegen Chelsea.

Omgeven door een mix van routine, werklust en snelheid excelleert Yohan Cabaye dit seizoen. De regisseur van Crystal Palace is na een matige periode bij Paris Saint-Germain terug op zijn oude niveau onder de hoede van manager Alan Pardew, met wie hij bij Newcastle United ook samenwerkte. Als hij de twijfels over zijn inzetbaarheid kan wegnemen, dan wacht hem zaterdag de taak openingen in de Manchester United-defensie te ontdekken. Manager Louis van Gaal zal de kater na het League Cup-verlies tegen Middlesbrough, dat United in een strafschoppenreeks versloeg, weg willen spoelen op Selhurst Park.

Waar de verdediging goed op orde is, moet het aanvalsspel van United Van Gaal grote zorgen baren. The Red Devils wisten in de laatste drie duels slechts één keer te scoren en kwamen in de doelpuntloze stadsderby tegen Manchester City voor het eerst sinds het seizoen 2003/04 in de eerste helft tot geen één doelpoging.

Arsène Wenger hoeft zich minder zorgen te maken over de offensieve aspecten van zijn strijdplan. Het Arsenal van de Fransman swingt dit seizoen. Dankzij creatieve ingevingen van smaakmakers Mesut Özil en Santi Cazorla en de constante dreiging van Alexis Sánchez verkeren The Gunners in blakende vorm. Dit weekend maken de Londenaren jacht op het 2000ste Arsenal-doelpunt onder Wenger, die zijn club onder zijn leiding 1999 zag scoren.

Dat historische doelpunt zal niet op naam van Alex Oxlade-Chamberlain of Theo Walcott komen. Het duo hield blessures over aan de met 3-0 verloren League Cup-wedstrijd tegen Sheffield Wednesday, waardoor het voor Wenger puzzelen geblazen is als het gaat om de positie van hangende rechtsbuiten. Eerste keus Aaron Ramsey liep eerder al een hamstringblessure op en nu verkeren de eerste twee alternatieven eveneens in de lappenmand.

Programma
Chelsea 31-10
13:45
Liverpool
Swansea City 31-10
16:00
Arsenal
West Bromwich Albion 31-10
16:00
Leicester City
Crystal Palace 31-10
16:00
Manchester United
Manchester City 31-10
16:00
Norwich City
Newcastle United 31-10
16:00
Stoke City
Watford 31-10
16:00
West Ham United
Everton 01-11
14:30
Sunderland
Southampton 01-11
17:00
AFC Bournemouth
Tottenham Hotspur 02-11
21:00
Aston Villa
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.