Nieuwe straf Mourinho dreigt door ingesteld onderzoek

José Mourinho moet zich verantwoorden voor zijn kritiek op de arbitrage. De Engelse voetbalbond (FA) stelt een onderzoek in naar de Chelsea-manager, die zich misdroeg tijdens het bezoek aan West Ham United afgelopen zaterdag (2-1 verlies).

Tijdens de eerste helft van die wedstrijd kreeg Nemanja Matic twee gele kaarten, werd een doelpunt van Chelsea afgekeurd vanwege buitenspel en een bal van de doellijn gehaald door West Ham. In de rust werd Mourinho door scheidsrechter Jon Moss naar de tribune gestuurd vanwege aanmerkingen op de leiding.

De kans dat de nieuwe uitspatting gevolgen heeft voor Mourinho is groot, aangezien de Portugees zich eerder deze maand ook al misdroeg. Na het uitduel met Southampton (3-1 verlies) liet de Chelsea-manager zich na afloop gaan over de arbitrage, waarna hij een voorwaardelijke schorsing kreeg. Als Mourinho opnieuw in de fout zou gaan, zou hij één wedstrijd geweerd worden uit het stadion.