Steunbetuiging van fans laat Mourinho niet koud

Chelsea-manager José Mourinho ligt onder vuur wegens de tegenvallende resultaten in de Premier League, maar de nipte 2-1 overwinning op Dinamo Kiev doet wonderen voor de Portugees. Maar niet alleen het zoet van de drie punten liet hij zich welgevallen, ook de onvoorwaardelijke steun van het publiek deed hem goed.

Voorafgaand aan het Champions League-duel met de Oekraïners sprak Mourinho van een must not lose, omdat hij niet wilde weten van een must win. Na de moeizame overwinning op Dinamo Kiev kon ook de Portugees er echter niet omheen: 'Ik blijf erbij dat een 1-1 eindstand geen ramp was geweest, maar dit is toch wel een belangrijk resultaat voor onze moraal', bekende de Portugees.

Door de overwinning komt Chelsea, dat in Engeland de teleurstellende vijftiende positie bezet, op de tweede plaats in Groep G. De Londenaren hebben nog drie punten achterstand op FC Porto en gaan over Dinamo heen. De club uit Kiev heeft een achterstand van twee punten op The Blues. 'Het team heeft laten zien dat ze met het nodige zelfvertrouwen spelen', doelde Mourinho op het feit dat zijn ploeg niet geveld werd door de gelijkmaker van Alexander Dragovic in de 78ste minuut, maar dat er juist nog werd geknokt voor de 2-1. Die viel uiteindelijk uit een vrije trap van Willian.

Chelsea-fans klapten hun handen warm als blijk van waardering naar hun manager: José Mourinho.

Steunbetuiging
'Hij verdiende het meer dan wie dan ook op het veld om de winnende goal te maken', loofde de Portugees zijn Braziliaanse middenvelder. 'Die 2-1 was ook meer dan terecht, want een gelijkspel was geen realistische weergave van de werkelijkheid geweest. We hadden het in de eerste helft verdiend om met meer dan één doelpunt voorsprong de rust in te gaan.'

Dat zat er niet in voor Mourinho, maar naast de zege kon de Portugees nog wel op een andere opsteker rekenen. Kort voor het laatste fluitsignaal klom het publiek op Stamford Bridge massaal op de banken om The Special One publiekelijk steun te betuigen als One of Us. Dat liet de Portugees niet onberoerd. 'Om een heel stadion achter je te krijgen... Dat was echt een onvergetelijk moment voor mij', bekende hij op het perspraatje na afloop. 'Iedereen wil me hier weghebben, maar zij willen me hier houden. De fans waren echt fantastisch, waanzinnig.'