Mourinho komt weg met boete en berisping

Reacties

José Mourinho krijgt van de Engelse voetbalbond FA naast een berisping een boete van ruim negenduizend euro. De manager van Chelsea was vorige maand tijdens het Premier League-duel met Aston Villa (1-0 nederlaag) het veld opgelopen om verhaal te halen bij arbiter Chris Foy.

Mourinho komt weg met boete en berisping

De Portugese oefenmeester was niet te spreken over de rode kaart voor de Braziliaan Ramires na diens grove tackle op Karim El Ahmadi (zie beelden hieronder). Mourinho mocht na zijn klaagzang op het veld vertrekken naar de tribune.

De manager van Chelsea ontkende de aantijgingen, maar zijn verweer kreeg tijdens de hoorzitting geen gehoor getuige de boete en de officiële waarschuwing wegens onbehoorlijk gedrag.

Overigens was Ramires niet de enige speler van The Blues die op Villa Park voortijdig naar de kant moest. Willian incasseerde twee gele kaarten en mocht na ruim een uur inrukken.

Dat Mourinho zo nu en dan de regels aan zijn laars lapt bleek afgelopen dinsdag tijdens het Champions League-duel met Paris Saint-Germain, dat in de kwartfinale werd uitgeschakeld na de 2-0 nederlaag op Stamford Bridge.

Mourinho rende na de beslissende treffer van Demba Ba in de 87ste minuut naar de cornervlag, waar zijn spelers het doelpunt vierden. De Portugees was daar niet om feest te vieren, maar om zijn ploeg van tactische informatie te voorzien. Of dit voorval consequenties heeft moet nog blijken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.