Aston Villa stunt tegen Chelsea dat rood aanloopt

Reacties

Een negenkoppig Chelsea is op bezoek bij een Nederlands getint Aston Villa onderuit gegaan. Een laat tegendoelpunt deed koploper Chelsea de das om: 1-0.

Aston Villa stunt tegen Chelsea dat rood aanloopt

Het bepalende moment in de wedstrijd vond plaats in de 68ste minuut, toen Willian, die al geel op zak had, een duel aanging met Fabian Delph. De middenvelder van Aston Villa ging gemakkelijk naar de grond, waarna scheidsrechter Chris Foy Willian zijn tweede gele – en dus rode – kaart gaf. De woede van Chelsea-manager José Mourinho kon niets aan deze beslissing veranderen.

Ook in de eerste helft had Mourinho zich al beklaagd over de arbiter, toen in de 41ste minuut een treffer van Chelsea afgekeurd werd, vanwege een vermeende handsbal van Nemanja Matic.Tegen een tienkoppig Chelsea kreeg Ron Vlaar, die net als Leandro Bacuna en Karim El Ahmadi in de basis stond, in de slotfase een grote kopkans, maar zijn inzet belandde over het doel. Uitblinker Delph zorgde niet veel later met een fraaie hakbal alsnog voor een zege van Aston Villa.

Rood
In de extra tijd ontplofte het duel nogmaals. Eerst raakte Delph de lat en daarna ging Chelsea, dat begreep dat het niet meer ging winnen, door het lint. Eerst kreeg Ramires na een forse overtreding op El Ahmadi rood en daarna werd Mourinho vanwege aanmerkingen op de leiding ook van het veld gestuurd.

Ondanks de nederlaag blijft Chelsea koploper in de Premier League, maar achtervolger Manchester City, dat drie duels minder heeft gespeeld, nadert The Blues op zes punten. Liverpool en Arsenal kunnen zondag bij een overwinning het gat naar Chelsea verkleinen tot vier punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.