Mourinho blij met fans: 'Ze hebben geen geheugenverlies'

Reacties

Chelsea-manager José Mourinho is de supporters van de club dankbaar voor hun steun. De Londenaren staan momenteel op een teleurstellende veertiende plaats in de Premier League, maar de Portugees geniet nog altijd het vertrouwen van de achterban.

Mourinho blij met fans: 'Ze hebben geen geheugenverlies'

Dit seizoen won Chelsea nog maar vier wedstrijden op het hoogste niveau in Engeland. Samen met drie remises en acht nederlagen maakt dat vijftien punten uit evenveel wedstrijden. Toch wordt Mourinho nog altijd toegezongen op Stamford Bridge. 'Dat voelt erg ongemakkelijk door de resultaten', geeft de trainer van The Blues tijdens een persconferentie aan. 'Maar het laat ook zien dat de fans niet kampen met geheugenverlies', voegt hij toe, doelend op het kampioenschap van afgelopen seizoen.  

Woensdag viel er bij Chelsea wél een succesje te vieren. Door een 2-0 zege op FC Porto, de voormalige werkgever van Mourinho, plaatsten de Engelsen zich als koploper van Groep G voor de knock-outfase van de Champions League. 'We hebben laten zien dat we wél kunnen presteren onder druk', vertelt The Special One. Bij een nederlaag kon Chelsea zelfs uitgeschakeld worden. Maar zo ver kwam het niet. 'En als Diego Costa en Eden Hazard blijven spelen zoals woensdag, komt het zeker goed.'

José Mourinho bedankt het publiek tijdens het Champions League-duel met FC Porto, nadat hij was toegezongen.
José Mourinho bedankt het publiek tijdens het Champions League-duel met FC Porto, nadat hij was toegezongen.

De volgende opponent van Chelsea is Leicester City. Waar de Londenaren verrassend slecht presteren, doen The Foxes het juist opzienbarend goed. Ze zijn zelfs koploper. 'Dat verrast mij helemaal niet', zegt Mourinho. 'Ik heb het al vaker gezegd: dit Leicester kan gewoon kampioen worden. Met Claudio Ranieri hebben ze een fantastische manager. Hij is vandaag verkozen tot Trainer van de Maand, maar verdient eerder de titel Trainer van het Half Jaar.'   

Het duel tussen Chelsea en Leicester begint maandag om 21.00 uur. De bezoekers blijven bij een zege koploper van de Premier League. Wanneer dat gebeurt, kan voor The Blues een veel vervelender scenario waarheid worden. In dat geval is het namelijk mogelijk dat Chelsea wegzakt tot onder de degradatiestreep. Mourinho zal in dat geval hoe dan ook niet opstappen. 'Ik dien mijn contract uit. Daarna wil ik pas weer een andere club gaan trainen', aldus de oefenmeester.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.