Mourinho niet bezig met Porto: 'Mijn team vergt aandacht'

Reacties

Van de arrogantie waarmee Chelsea-manager José Mourinho tegenstanders in het verleden afblufte, is na een aantal crisismaanden weinig meer over. De Portugees is op zijn hoede voor het Champions League-duel met FC Porto.

Mourinho niet bezig met Porto: 'Mijn team vergt aandacht'

Porto kan het Europese avontuur van Chelsea woensdagavond voortijdig ten einde te brengen als het wint op Stamford Bridge en nummer drie Dinamo Kiev de klus tegen hekkensluiter Maccabi Tel-Aviv in eigen huis klaart. Toch is het niet het Portugese elftal, maar juist zijn eigen team dat Mourinho kopzorgen bezorgt. 'Om eerlijk te zijn ben ik niet erg bezig met Porto. In deze omstandigheden vergen mijn spelers alle aandacht', aldus de Portugees tijdens zijn perspraatje.

Mourinho doelt op de crisis waarin de Engelse kampioen verkeert. De veertiende plaats in de Premier League zorgt voor grote onrust bij The Blues. Toch maakt de manager zich geen zorgen over zijn positie. 'Ik heb hier voldoende goede dingen gedaan om de eigenaar te overtuigen van mijn kwaliteiten. Na wederom een domper neemt de honger naar succes alleen maar toe. Ik heb ontdekt dat ik erg sterk blijf in een situatie die nieuw voor me is.'

De flamboyante tacticus wijt de onthutsende resultaten aan slordigheden in de laatste fase. 'Vaak hebben we de bal voor het intikken.' Dat Mourinho op aanvallend vlak zoekende is, komt tot uiting in de samenstellingen die hij de voorbije wedstrijden aan de aftrap liet verschijnen. Diego Costa moest tegen Tottenham Hotspur en Bournemouth op de bank plaatsnemen en Mourinho koos voor bewegelijkheid met Eden Hazard als valse spits en Willian, Oscar en Pedro kort achter de Belg. In beide duels kwam Chelsea niet tot scoren.

De normaal zo zelfverzekerde Mourinho toont zich bescheiden in aanloop naar de ontmoeting met Porto, waarmee hij in het verleden de Champions League won. 'Ik denk dat we licht favoriet zijn omdat we al verwacht hadden dat we ons in deze staat op de wedstrijd moesten voorbereiden.' Chelsea kan woensdag weer beschikken over John Terry en Ramires. Falcao is nog niet inzetbaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.