Nachtmerrie Chelsea duurt voort tegen Bournemouth

Reacties

AFC Bournemouth heeft de uiterst belabberde prestaties van Chelsea een passend vervolg gegeven. De promovendus profiteerde van slordigheden van de thuisploeg en keerde met drie punten huiswaarts (0-1).

Nachtmerrie Chelsea duurt voort tegen Bournemouth

Tien minuten voor tijd kreeg Chelsea de rekening gepresenteerd voor wederom een zeer mager optreden. Invaller Glenn Murray stond net twee minuten op het veld toen hij de score opende. De spits profiteerde zo van zwak optreden van Thibaut Courtois, die na blessureleed voor het eerst sinds augustus onder de lat stond. De Belg werkte de bal onvoldoende weg uit een corner, waardoor Steve Cook kon voorgeven op Murray. De invaller kopte vervolgens eenvoudig raak en bezorgde Chelsea zo de zoveelste domper van het seizoen.

Wie puur naar de ranglijst keek, mocht de wedstrijd van de regerend landskampioen tegen Bournemouth namelijk betitelen als een degradatieduel. De veertiende plaats die Chelsea inneemt in de Premier League is een logisch gevolg van de uiterst moeizame seizoenstart van The Blues. Toch leek een thuisoverwinning tegen de promovendus, die  zich in de degradatiezone begeeft, een te behappen klus.

Chelsea zette in de eerste helft druk, had controle over het duel, maar had moeite om veel gevaar te stichten. Op dat laatste heeft Diego Costa patent, dus bracht Mourinho de veelbesproken Spanjaard direct na rust binnen de lijnen. Dat terwijl de relatie tussen de manager en zijn spits uiterst turbulent lijkt. De theatrale manier waarop Costa op bezoek bij Tottenham Hotspur zijn hesje in de richting van Mourinho gooide na het mislopen van een invalbeurt zal de verhoudingen geen goed hebben gedaan.

Diego Costa wist dit seizoen in de competitie nog maar drie keer te scoren.
Diego Costa wist dit seizoen in de competitie nog maar drie keer te scoren.

De Londenaren kwamen in de vijf vorige competitiewedstrijden tot slechts drie treffers en scoren bleek ook tegen Bournemouth hét grote probleem. Mourinho had met Eden Hazard, Oscar, Willian en Pedro vier creatievelingen in de meest aanvallende posities geposteerd, maar het behendige viertal wist niet door de door Bournemouth opgetrokken muur heen te breken. Ook het sloopwerk van Costa bleek onvoldoende.

Matt Ritchie kreeg in de slotfase een uitgelezen kans om de wedstrijd in het slot te gooien. De Schot was het eindstation van een vlijmscherpe counter, maar verzuimde de genadeklap uit te delen. Mourinho en consorten mochten nog even blijven hopen op een ommekeer, maar dat bleek tevergeefs.

De misère op Stamford Bridge duurt voort, Chelsea staat na vijftien duels veertiende. Bournemouth klimt naar plek zeventien. De winst van de laagvlieger zorgde voor een primeur in de trainersloopbaan van Mourinho. De Portugees ging als coach nooit eerder in eigen huis onderuit tegen een promovendus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.